Saša Janković postao član Predsedništva Zelene ekološke partije – Zeleni 1Janković, Bulatović Foto: ZEP Zeleni

Rukovodstvo Zelene ekološke partije – Zeleni donelo je odluku da Saša Janković, lider PSG i predsednik Građanskog bloka 381 – bude uvršten u Predsedništvo jedine prave ekološke partije u Srbiji, navodi se u saopštenju te stranke.

“Na ovaj način želimo da pokažemo da smo spremni da zaista zajedno radimo na demokratizaciji Srbije i politike u njoj”, istakao je predsednik ZEP – Zeleni, Dejan Bulatović i dodao

“Mišljenja sam da će gospodin Janković kao član Predsedništva Zelene ekološke partije – Zeleni svojim suštinskim poznavanjem i razumevanjem problema sa kojima se suočava srpsko društvo, značajno doprineti daljem prepoznavanju značaja ekologije u Srbiji. Našoj zemlji ne treba samo čista voda, tlo, i vazduh. Našoj zemlji je preko potrebno i uspostavljanje čiste atmosfere na političkom nebu”, zaključio je Bulatović.

Dogovor 381 Građanskog bloka potpisali su, osim Saše Jankovića i Dejana Bulatovića, predsednici Mađarskog pokreta, Šumadijske regije i Koalicije Tolerancija (Vlaška narodna stranka, Vojvođanski pokret, Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Tolerancija Srbije).

Nakon što su početkom nedelje predsednici PSG Saša Janković i ZEP – Zeleni Dejan Bulatović potpisali sa ostalim članicama Građanskog bloka „Dogovor 381“, saopšteno je da je predsednik PSG izabran da vodi Građanski blok 381, a da predsednik ZEP Zeleni izabran da bude jedan od dva potpredsednika Bloka.

Iz stranke Zeleni podsećaju da su tome prethodili dugotrajni, iskreni i obimni razgovori rukovodstava dve političke organizacije na pronalaženju načina izlaska srpskog društva iz sveobuhvatne krize.

Krunu tih razgovora predstavljalo je potpisivanje sporazuma o strateškoj saradnji između Pokreta slobodnih građana i ZEP – Zeleni. Istovremeno, Dejan Bulatović uvršten je među članove Predsedništva PSG”, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari