SDS: Zahtev za hitnu ostavku Saveta REM-a 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Socijaldemokratska stranka saopštila je danas da traži hitnu ostavku svih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije jer REM nije reagovao na objavljivanje fotogradija unakaženih tela članova Belivukovog klana na televiziji Pink.

U saopštenju SDS se ističe da odgovor predsednice Saveta REM Olivere Zekić da su prikazane fotografije „edukativnog karaktera“ i da je REM na „redovnoj letnjoj pauzi“ nedopustivo ruganje pravnoj državi i zdravom razumu, kao i svakom građaninu.

„Ovakav odgovor je ismevanje opozicione borbe za poboljšanje medijskih uslova i još jednom demonstriranje bahatosti režima“, ističe se u saopštenju.

Kako se ocenjuje, jedino „edukativno“ u prikazivanju tih fotografija je upoznavanje javnosti sa zločinima koji su se godinama nesmetano dešavali pod ovom vlašću i delima kriminalne grupu koju je ova vlast generisala.

Naglašava se da i ovog puta Zekić pokazuje da ne predstavlja REM, već isključivo portparola vladajuće stranke.

Ističe se da će se „morbidna propaganda i sramna reakcija Olivere Zekić“ naći u dokumentu koji će SDS dostaviti Evropskom parlamentu pred sledeću fazu dijaloga, kao i da je vlast ovakvim ponašanjem pokazala da je njihovo učešće u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima „čista farsa i ismevanje napora svih učesnika, ali i Evropskog parlamenta kao posrednika“.

Na pitanje da li će REM ovoga puta reagovati, predsednica Saveta tog tela Olivera Zekić kaže za Danas da se pre jeseni to neće znati, kao i da su prema njenom mišljenju, prikazane fotografije “edukativnog karaktera”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari