Olivera Zekić: Vulin je prikazao fotografije edukativnog karaktera 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Ministar unutrušnjih poslova Aleksandar Vulin sinoć je gostujući u Hit tvitu na televiziji Pink pokazao jezive fotografije žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka, čime je ponovo zgrožena javnost u Srbiji.

Kada je slične fotografije prvi put pokazao lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javnost je tražila hitnu reakciju Regulatornog tela za elektronske medije, ali je ona izostala.

Na pitanje da li će REM ovoga puta reagovati, predsednica Saveta tog tela Olivera Zekić kaže za Danas da se pre jeseni to neće znati, kao i da su prema njenom  mišljenju, prikazane fotografije “edukativnog karaktera”.

– REM je na redovnoj letnjoj pauzi, što zapravo znači da nemamo redovna zasedanja do jeseni. Da li ćemo kao Savet reagovati, zavisi od izveštaja Službe za nadzor i analizu. Što se mog ličnog stava tiče, on je nepromenjen i glasi – kao što nikad ne bih zabranila i sankcionisala emitovanje scena stravičnih ratnih zločina, bilo da su počinjeni  Jasenovcu, Bratuncu ili na Kosovu, tako nikad ne bih zabranila ni prikazivanje ovih fotografija, jer široka javnost mora da bude upoznata sa aktuelnom situacijom u zemlji i opravdanošću borbe protiv kriminala – ističe Zekić. Prema njenom mišljenju, fotografije su edukativnog karaktera “i treba i da uznemire i opomenu, kako bi svi shvatili koliko je neophodno boriti se protiv toga”.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

44 reagovanja na “Olivera Zekić: Vulin je prikazao fotografije edukativnog karaktera”

  1. Gospodjo, sa vama zaista nije nesto u redu.Jel to edukujemo omladinu kako da izvrsava najgore zlocine.Bolesno.

  2. Strasno ko je na čelu ovakve institucije. Da li ovakva osoba vidi samo materijalne stvari i odgovara po nalogu ili ikada razmišlja o onome što izjavljuje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.