Si Đinping: Kinesko-srpski odnosi na dobrom putu 1Foto: EPA-EFE/WU HONG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Kine Si Đinpinga, u kojem mu zahvaljuje na čestitkama povodom održavanja 19. nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine.

U pismu se, između ostalog, kaže:

„Prijateljstvo između Kine i Srbije ima dugu tradiciju, dve države su važni i pouzdani strateški partneri. Poslednjih godina, intenziviraju se posete na visokom nivou, neprekidno se ojačava međusobno političko poverenje i aktivno se sprovode kulturne razmene i saradnja. Srbija posebno aktivno učestvuje i ima vodeću ulogu u izgradnji „Pojas i put“ kao i u „Saradnji 16+1“, postigla je bogate rezultate u uzajamno korisnoj saradnji, a praktična saradnja između dve strane donosi konkretnu dobrobit našim narodima“.

Istakao je da su kinesko-srpski odnosi su u odličnom trendu razvoja i naglasio značaj komunikacije između dve vladajuće partije u produbljivanju saradnje u svim oblastima.

„Ja pridajem veliku pažnju razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije i želim da sa Vama ulažem zajedničke napore tako da dve vladajuće partije imaju što veću političku i društvenu vodeću ulogu, jačaju razmenu iskustva o upravljanju države, kako bi doprinele razvoju odnosa naših dveju zemalja i izgradnji zajedničke budućnosti čovečanstva“, navodi se u pismu kineskog predsednika Si Đinpinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari