SNS: Do 2012. godine Srbija je ličila na baru i smetlište 1Foto:Logo

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da je Srbija, u vreme kada je Demokratska stranka (DS) bila na vlasti, ličila na „baru i smetlište“.

„To je samo jedno u nizu bezuspešnih podsećanja javnosti na formalno postojanje stranke koja je Srbiju, od 5. oktobra 2000. do poraza na izborima 2012. godine, dovela upravo do toga da liči na ono što tvrde za bazen u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“, navodi se u saopštenju SNS-a.

Tvrdnje DS-a da postoje indicije da su bazen oštetili radnici koji su bili angažovani na rekonstrukciji zatvorenog bazena, u SNS-u su ocenili kao „još jedan je dokaz da se svako saopštenje demokrata svodi na neproverene izjave u stilu rekla-kazala“.

SNS je podsetio da je Grad angažovao eminentne stručnjake sa Fakulteta tehničkih nauka koji su utvrdili greške prilikom rekonstrukcije bazena na Spensu, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno više od milion evra.

SNS je naveo i da je mišljenje Komisije upućeno Gradskom javnom pravobranilaštvu da utvrdi da li je potrebno pokrenuti pravne postupke protiv odgovornih.

„Nedostaci na bazenu se otklanjaju i on će uskoro biti na raspolaganju sportistima i gradjanima, u zavisnosti od procene epidemiološke situacije u gradu i zemlji“, navedeno je.

Povodom inicijative predsednika Gradskog odbora DS Veljka Krstonošića da se smeni poslovodstvo Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“, SNS ga je pozvala da to učini redovnim putem, posredstvom odbornika u Skupštini grada.

Kako je ranije objavljeno, gradski odbor DS-a je saopštio da je otvoreni bazen na SPENS-u „zapušten i devastiran i pretvoren u baru i smetlište“, kao i da postoje indicije da su ga oštetili radnici koji su bili „angažovani u propaloj rekonstrukciji zatvorenog bazena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari