SNS podriva ustavni poredak 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Nakon što su preostali članovi GIK iz redova SNS i koalicionih partnera  doneli odluku o poništavanju ranijih odluka ov ekomisije i da se prizna izborna pobeda SNS  konferenciju za novinare održao je nosilac liste „Šabac je naš“ Nebojša Zelenović.

On je ukazao da se i dalje flagrantno krši zakon i izborna procedura, a sve što to dalje nastavlja SNS to je očevidan primer podrivanja ustavnog poretka države.

– Odluka preostalih članova GIK je ništavna, jer nemaju potreban kvorum. Ovde je osnovno pitanje ko je na strani kriminala a ko na strani građana i zakona. Opasno je da mafija preuzme lokalnu vlast, a postoje i veze na državnom nivou, i u svemu tome gube građani. Za takvu državu nema budućnosti, a ima primera duboke sprege naprednjaka sa mafijom. Mi smo podneli krivične prijave i za organizovani kriminal kao i za funkcionere SNS.Očekujemo da pravosudne intstitucije postupe po zakonu inače će biti saučesnici u kriminalu. Pokazalo se da su  čitav proces ponavljanja izbora izazvali naprednjaci, i krivica je očigledno na strani kriminala i mafije.  Iako smo svi jednaki pred zakonom, pokazalo se da su neki“jednakiji“, pa su tako tužbe  naprednjaka ekspresno razmatrane  dok naše krivične prijave čekaju mesecima,  i to sve sa dokazima. Bilo bi dobro da se Ustavni sud i tužilaštvo  jasno odrde, pa čak i  da naše prijave odbace,  onda ćemo pravdu potražiti pred Međunarodnim sudom u Strazburu. Slučaj Šapca sada je opšte poznat, i merđunarodnoj javnosti, i to je primer drugima da se treba boriti i da je borba moguća sa ovom naprednjačkom pošašču, ukazao je Nebojša Zelenović.

Pre ove konferencija javnosti se obratio sada već bivši predsednik GIK Budimir Pavlović, istakavši  da su sve odluke preostalih članova GIK nezakonite. Od nekadašnjih 20 članova deset je podnelo ostavke, a već po ranijoj odluci Upravnog suda novopozvani predstavnik Ruske stranke nema pravo da učestvuje u radu GIK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari