SNS poruke podrške Vučiću: "Odakle ti ideja da zoveš"? 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Novinaru Danasa juče u popodnevnim časovima, očiglednom omaškom tima Srpske napredne stranke zaduženog za komunikaciju sa članstvom…

… stigla je cirkularna SMS poruka koja po svojoj sadržini i tonu neodoljivo podseća na pismo podrške koje su u sredu predsedniku Vučiću uputili čelnici deset opština na Kosovu sa srpskom većinom.

Ni u ovom slučaju nije izostalo pominjanje „poltrona stranih ambasada“ Đilasa, Jeremića, Jankovića i Obradovića, ali je do duše izostala pretnja da će im „upadati u vile i kuće“ da ih priupitaju „šta su to učinili Srbiji“.

Na početku SMS poruke stoji da danas svi oni koji žele dobro svom narodu moraju da pruže punu podršku predsedniku Vučiću po pitanju Kosova i Metohije, jer se njegova odlučnost za iznalaženje rešenja koje će doneti stabilnost ovom regionu, prosperitet Srbiji i bolji život njenim građanima, ogleda u svakoj njegovoj misli i postupku.

– Nalazimo se u trenutku koji je istorijski važan za Srbiju. Problem Kosova traje duže od jednog veka i nemamo pravo da budemo nejedinstveni u trenutku kada predsednik Vučić pokazuje izuzetnu hrabrost, preuzima odgovornost i pokušava u teškim pregovorima da iznađe rešenje koje je dobro za Srbiju i za građane u našoj južnoj pokrajini – piše u SMS-u.

U njemu se dalje navodi da članovi SNS-a moraju čvrsto da stanu iza svakog Vučićevog predloga, uz obrazloženje da on svakako želi najbolje za građane Srbije, za razliku od poltrona koje su vrbovale strane ambasade i koji koji ga najžešće napadaju sada kada je našoj zemlji teško. U nastavku „pisma-poruke“ dalje stoji da „poltroni koji su se radovali siromašenju i rasparčavanju Srbije“, to jest Đilas, Jeremić, Obradović i Janković, u sadejstvu sa Kandićkom i Sonjom Biserko, pune džepove i ne žele dobro građanima Srbije.

SNS poruke podrške Vučiću: "Odakle ti ideja da zoveš"? 2

Novinar Danasa pozvao je broj sa koga mu je poslata SMS poruka, predstavio se kao član Srpske napredne stranke sa Zvezdare i upitao osobu koja mu se javila na koji način bi članstvo dodatno moglo da podrži predsednika Vučića u njegovoj lavovskoj borbi za „srpsku stvar“ na Kosovu.

– Ne znam stvarno odakle ti ideja da me zoveš – bio je odgovor sa druge strane, uz zahtev da mu novinar ponovi ime i prezime i u kom opštinskom odboru je učlanjen.

Nakon što mu je naš novinar ponovio zahtevane informacije, i sam je tražio da sazna sa kim razgovara, ali bez uspeha. Ipak, nastavio je da postavlja pitanja i daje „predloge“ naprednjaku sa čijeg broja je dobio poruku.

– Ova pisma podrške i poruke, sve je to lepo, ali ja smatram da trebamo da organizujemo veliki miting podrške za našeg predsednika. Ja bih lično učestvovao u organizaciji, možete da me zovete kad god hoćete. Planiraju li ovi odozgo neki skup podrške u skorije vreme – bio je istrajan novinar u ulozi zagriženog naprednjaka.

– Za sada ne, ali ako bude, to će svakako organizovati gradski odbor. Moraš da se javiš gradskom odboru – poručeno je „naprednjaku“ iz Danasa.

Imajući u vidu kakvu je buru u vladajućoj partiji izazvala izjava predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića, u kojoj je optužio stranačke kolege za nezahvalnost „prema čoveku koji ih je doveo na vlast“, u bliskoj budućnosti može se očekivati još izliva ljubavi i divljenja Aleksandru Vučiću, pa onda verovatno nije isključen ni skup podrške u režiji Beogradskog odbora, na čijem čelu je ministar policije Nebojša Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari