SNS: SSP širi paniku, voda na Štrandu u Novom Sadu je dobra 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas optužbe Stranke slobode i pravde (SSP) da je kvalitet vode na kupalištu Štrand na Dunavu u Novom Sadu loš i optužili ih da „šire paniku“.

SNS je u saopštenju za javnost naveo da gradske vlasti, posredstvom svojih službi, redovno prate kvalitet dunavske vode, posebno na kupalištu Štrand, koji tokom kupališne sezone poseti više od pola miliona gradjana.

„Rezultati merenja su javni. Tokom juna kvalitet vode na najlepšoj plaži na Dunavu bio je dobrog ili jako dobrog kvaliteta, tako da nema mesta panici koju SSP u nedostatku podrške gradjana, želi da proširi. Novosadjani i gosti našeg grada slobodno mogu na Štrandu okupaju, poštujući bezbednosna pravila spasilačke službe. Posle izlaska iz Dunava na plaži postoji dovoljan broj tuševa, gde mogu da se istuširaju“, piše u saopštenju.

Novosadski odbor SNS-a je odbacio i optužbe SSP zbog toga što Novi Sad nema prečišćivač otpadnih voda i naveli da je SSP, tada kao Demokratska stranka, „imao prilike da u tri mandata na vlasti realizuje taj projekat, ali nije“.

„Baveći se isključivo ličnim interesima za vreme dvanaestogodišnje pljačke poreskih obveznika u Novom Sadu, propustili su da izgrade upravo prečistač za čiji nedostatak sada optužuju Srpsku naprednu stranku. Između ostalog, nisu izgradili ni gradsku bolnicu, koja treba da počne sa radom za dva meseca“, navodi se u saopštenju.

Dodali su da je izgradnjom crpne stanice „GC1“ postavljen osnov za dalju realizaciju infrastrukture koja je potrebna da bi se povezao prečišćivač sa kanalizacionim sistemom grada.

„U poslednje četiri godine izradjena je i projektna dokumentacija za kanalizacionu mrežu koja nedostaje da bi se izgradio prečistač. Ono što je najvažnije, projekat izgradnje prečistača otpadnih voda vrlo je blizu realizaciji, jer je deo medjudržavnog sporazuma sa Kinom, a sva sredstva biće obezbedjena iz programa Čista Srbija“, saopštio je SNS.

Dodali su da tada više neće biti neprijatnog mirisa duž Keja žrtava Racije, koji „demokratama preobučenim u dresove minornih organizacija, poput SSP, nije smetao dok su se bahatili Novim Sadom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari