SNS: Željko Veselinović pokazao pravo lice i namere 1Foto: N.Kovačević (arhiva)

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je jedan od lidera Saveza za Srbiju Željko Veselinović vređanjem Milene Ivanović, udovice Olivera Ivanovića, pokazao pravo lice, navodeći da lideri Saveza ne poštuju žene.

„Otvorena mržnja prema ženama, pozivi na silovanje, a sada i brutalno vređanje udovice Olivera Ivanovića, pokazuju da lideri tog takozvanog saveza ne poštuju ni žene, ni građane Srbije“, navodi se u pisanoj izjavi članice Gradskog odbora SNS Beograd Nataše Stanisavljević.

Ona je navela da bi lideri Saveza, ukoliko imaju morala i političke odgovornosti, trebalo da prestanu da se bave politikom s obzirom da „ozbiljna politika podrazumeva odgovornost“.

„U svojoj mržnji prema predsedniku Aleksandru Vučiću spremni su na neistine, na vređanje, na silu i to samo zbog toga da bi se dočepali privilegija koje su izgubili i pomoću kojih su se enormno obogatili, dok su gradjani siromašili“, kazala je Stanisavljević.

Ona je poručila liderima Saveza za Srbiju da su danas sve žene u Srbiji Milena Ivanović odnosno žene koje neće dopustiti da ih bilo ko vredja, ponižava i ostvaruje svoje ciljeve na „primitivan način“.

Željko Veselinović je na Tviteru objavio: „Pored ovakve žene Oliveru neprijatelj nije bio potreban. Žena koja par meseci nakon ubistva muža djuska po beogradskim klubovima i ne dodje na godišnji parastos ubijenom mužu je žena djavo“.

Uvrede upućene supruzi ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, osudili su predstavnici vlasti, kao i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković koja je ocenila da taj napad pokazuje nerazumevanje uloge žene u društvu.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Djilas takodje je osudio Veselinovićev tvit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari