SPO: Tuga i slavlje 5. oktobra 1

Srpski pokret obnove (SPO) ocenio je danas da su 5. oktobra 2000. godine „prodati i pogaženi veliki ciljevi o demokratskoj Srbiji na Zapadu, za koje su se, od 9. marta 1991. do 5. oktobra 2000, borile stotine hiljada ljudi, a desetine njih su u toj borbi izgubili i svoj život“.

U saopštenju, potpisanom sa „Predsedništvo SPO“, navodi se da su 5. oktobra 2000. „lideri opozicione koalicije DOS, u savezu sa Legijom i ostalim komandantima diktatorskog i terorističkog režima Slobodana Miloševića, prinudili diktatora da prihvati izborni poraz i podnese ostavku na funkciju predsednika tadašnje SRJ“.

Po oceni SPO, 5. oktobra „pao je vrh piramide zla, a komandante najvećih nacionalnih poraza i državnog terora pobednički DOS proglasio je za oslobodioce i heroje“.

„Ovakva ‘sloboda’ bila je omogućena prethodnim budvanskim atentatom terorista DB na predsednika SPO (Vuka Draškovića) i izbacivanjem SPO, osnivača DOS, iz te koalicije“, navodi SPO.

U saopštenju te stranke navodi se da su „izdajući i rušeći Slobodana Miloševića, svog vrhovnog komandanta, njegovi generali i pukovnici, u koaliciji sa vođama DOS-a, rušili i 9. mart, i Vidovdanski sabor, i junske krvave demonstracije, i tromesečnu bunu Srbije uoči kosovskog pomračenja – demonstracije koje je organizovao i predvodio SPO“.

U saopštenju SPO tvrdi da je „5. oktobar dan i za tugovanje i za slavlje – tugovanje Srbije koja je izdana toga dana, a slavlje Srbije koja traži da se Slobodanu Miloševiću podižu spomenici“.

„Tugovanje Srbije čiju budućnost proždire crna rupa Kosova, koje je izgubio upravo Slobodan Milošević. Slavlje Srbije koja i ove godine, sto godina posle najvećih pobeda u istoriji Srba, u zvezde okiva apostole svojih najvećih poraza i sramote“, zaključuje SPO u saopštenju povodom 18. godišnjice petooktobarskih promena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari