SPO: Tuga i slavlje 5. oktobra

Ostavite komentar


  1. Jadne su nam zrtve koje su uzalud pale u veri za bolje sutra i u Vuka ( Brankovica ) Draskovica. SPO „opusak“ ispusenih nadanja – obicna prcija za bracni par Draskovic.

  2. Једини политичар који је вредео то је Вук. Није могао да се избори са многобројним мафијашима и припадницима ДБ и у тадашњој „опозицији“, али и у својим редовима. Само ми није јасна Америка, која је дала новац за куповину свих главних фактора у Србији, а дозволила је да на чело државе дођу припадници ДБ и мафије, на челу са Ђинђићем. То је схватила Британија, која је вероватно водила главне послове око преврата, па је наложила убиство Ђинђића. Било како било ми смо изгубили много времена. Улога ДОС-а је била да се сачувају сви чиниоци криминала из 90-их и у томе су успели. Уз пут и они су се добро накрали. Све у свему велика шанса је пропуштена, и уз овакав јадни народ, нама нема спаса!

    1. Браво Живораде. Једини дан слободе који сам ја доживео од 1970. године ( сем кад нисам на путу по иностранству ) до данас је 9. март.

      1. Sve pobune, protesti i revolucije u Srbije su inicirane i rukovodjene od strane raznih interesnih grupa čija je jedina ideja bio lični i partijski interes. I 9. Marta su u prvim redovima bili kriminalci pravdajući svoje učešće romansiranim opisima patriotizma i ljubavi prema domovini…

  3. Neki su jos uvek zaljubljrni u kovrdzice Vuka Draskovica. To je bila sva ideologija „srpskog pokreta obmane“. Mislim da je ovo najtacniji „prevod“ one skracenice iza koje stoji jedan bracni par sa grupicom svojih, raspolucenih i u vremenu pogubljenih, obozavalaca. Sta li su hteli da poruce?!

  4. Niko te nije izbacio vec ti (Vuk Draskovic) nisi hteo da udjes u koaliciju. Ponudjena ti je trecina mandata u skupstini, a ti si trazio polovinu, mesto predsednika i premijera. Od tada SPO vise ne postoji. Ako postoji sto ne izadjete samostalno, a ne u koaliciji sa SNS-om?

    1. Od kako je 1999 na Preobraženje rasterao miting opozicije, Vuk je svoju priču, prvenstveno u Beogradu, a zatim u celoj Srbiji, završio. Zato ulazi i do danas opstaje u zagrljaju svojih nekadašnjih ubica-progonitelja. Istih onih koji su ubili Đinđića

  5. I tada se znalo da zapad obara Miloševića samo što se tadašnja opozicija nadala ko zna čemu ,možda slobodnoj i velikoj Srbiji kako tada reče Zoran Đinđić E pa eto vam slobodna i velika Srbija

  6. Vuce
    Kao svezi Milosevicev koalicioni partner 2000 godine za oktobarske izbore pre svih stranaka kandidujes Vojislava Mihajlovica da bi pokupio glasove protiv Milosevica.Svima je bilo jasno da ne moze „Drazino unuce“ da pobedi ali je bilo jasno da time navijas za Milosevica.Zato si izbacen iz DOS-a i izbrisan kao lider posle Milosevica od strane zapada.

  7. Gde početi… 9. mart nije bio privatna prćija SPO kao što ni 5.oktobar nije bio DOS (postoje brojni svedoci koji su lično bili na oba), i gomila ljudi koja je učestvovala u 9.martu nije bila iz SPO, kao što ni 1996 masu nije činila Koalicija Zajedno nego nepartijski članovi.
    1991. Vuk je bio zainteresovan za Veliku Srbiju i rehabilitaciju četnika, što je i projekat zbog kojeg je doveden, posle je menjao i projekte i naredbodavce. A da, izvinjavam se, zaboravio je da pomene i svog kuma kalovac-vilovitica-kalobag i svoju umešanost u tzv. gardu i prijatelja Gišku koje je i otperjao u HR kao paralegalce, pljačkaše i krimose sa dugogodišnjim dosijeom. Njegovi kasniji šefovi su mu posle oprostili taj greh, kao i kumu mu, zbog njihovog nemerljivog doprinosa rušenju i uništenju Srbije. (Ko je Miloševića i njih preživeo, ni pakao mu neće teško pasti). U 5. oktobru sam nije hteo da učestvuje, sve je učinio da minira 5.oktobar i o tome postoje brojne njegove izjave.

    Za 50 godina može neki budući istoričar da pokuša opet. Za sada, na Draletovu veliku žalost, ima previše živih svedoka i učesnika i u zemlji i inostranstvu. Ako se previše razmaše u svojoj pseudologica fantastica, nije isključeno da će možda će dobiti i više odgovora po novinama. Sada mu retko ko odgovara prosto zato što nema potrebe. Istorija je poslala njega i njegovu stranku tamo gde je trebalo da budu sve vreme. Doduše kasno, i doduše sa bogatom mesečnom apanažom za njega i zvezdu Danicu, Cecinu drugaricu.

  8. Srbiju su manje vise svi izdavali radi licne koristi pocev od 1990,Vuk je od dvosobnog stana na Julijinom brdu sada vlasnik prelepe vile na Senjaku, a supruga Danica od invalidskog penzionera sada su njena primanja neverovartnih 811.000 din. Bravo za SPO.

  9. Odajući Vuku priznanje za podnete žrtve u borbi protiv Miloševićevog režima, sa velikom žalošću ističem da pamćenje moje i mnogih u Beogradu govori da je Vuk, osim što je na vlast u Bg, posle onolikih demontracija, ušao u koaliciju sa SPS, pljunuvši u lice nama demonstrantima i pokazavši se kao gramzljiv gospodar tom prilikom, sam sebe uisključio iz DOS. Njegove sentence o „velikoj reci“ (SPO) koja se ne može uliti u „mali potok“ (ostatak DOS), njegovo rasturanje Preobraženjskog mitinga 1999, njegovo sabotiranje opozicije u DOS, nisu bili toliko davno da bi smo ih zaboravili. Sram ga bilo što Đinđića krivi za „pakt“ sa Legijom i ostalim zlikovcima koji su i njega pokušali da ubiju više puta. A Đinđić je bio ne samo njihov trn u oku, već i Koštunici, pa i Vuku. kako je mogao to da preživi, i da li bi to preživeo iko?

  10. Pa Vuče, Hic Rhodus, hic salta! Izvoli, uradi posao bolje od Đinđića, i probaj da ostaneš živ, ili uđi u večnu slavu kao on-jer iste ubice su na vlasti. Sa kojom si u udobnoj koaliciji, junačino!

  11. СПО је био једини прави противник режиму Слобода Милошевића!
    Пети октобар 2000-те, био је удбашко-досовска превара грађана Србије, и ништа друго!

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.