SPS: Sve što deo opozicije naziva nenormalnim stanjem je trenutno u najboljem interesu građana 1Foto: Logo

Predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini Srbije Đorđe Milićević odbacio je danas navode dela opozicije da je vlast zloupotrebila vanredno stanje, ocenjujući da je „sve što oni nazivaju nenormalnim stanjem, trenutno u najboljem interesu građana“.

Milićević je u pisanoj izjavi ocenio da „deo samozvane opozicije“ duže od godinu dana nije učestvovao u radu Skupštine Srbije a da danas „kroz politički monolog iz skupštinskog hola pokazuju svoju hrabrost i postavljaju pitanja odgovornosti“.

„Do juče su bili protiv izbora, postavljali različite ultimatume, uslove i zahteve a danas, kada su sigurni da su izbori odloženi, ponovo na njima svojstven ‘hrabar’ način pokreću pitanje izbora, iako zaboravljaju činjenicu da su sve ozbiljne političke partije vlasti i opozicije koje bi učestvovale na izborima, postigle potpuni konsenzus da će se o izborima razgovarati kad za to dodje vreme“, naveo je potpredsednik Skupštine Srbije.

Prethodno je lider Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio da je najveća trenutna opasnost u Srbiji „opasnost po demokratiju“ i upozorio da je od svih evropskih zemalja „jedino Srbija suspendovala Ustav, što se u teoriji zove državni udar“.

„Imali smo ismejavanje (korona) virusa na konferenciji za medije u vreme kada je trebalo da se sakupe potpisi za njih i satelit opoziciju. Naprasno su se preko noći uozbiljili i uvodili vanredno stanje. Mislim da nije potrebno vanredno stanje već vanredna situacija“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari