SSP: Firmama povezanim s Kokezom još 200 miliona dinara iz budžeta 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) navela je u današnjem saopštenju da su kompanijama povezanim s predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom dodeljena dva ugovora vredna oko 200 miliona dinara.  

U saopštenju se precizira da je Grad Beograd firmi Prointer sistem dodelio ugovor od preko 50 miliona dinara za konsultantske usluge, a da je s Elektroprivredom Srbije sklopljen ugovor od 143 miliona dinara pre dva i po meseca, za održavanje baze poslovnih partnera.

SSP navodi da su ugovori dodeljeni u trenutku kada tabloidi vode kampanju o raskrinkavanju „Kokezine carinske mafije“ i njegovoj povezanosti s kriminalnom klanom Veljka Belivuka, koju vlasti navodno sprovode kako bi zataškale „svoju spregu sa ovim kriminalcima“.

„Donedavno formalni vlasnik (Prointera) bio je Slobodan Kvrgić, a poslovna veza između Kvrgića i Kokeze dokazana je više puta. Kvrgić je do pre deset dana bio direktor u Kokezinoj firmi Senior team, koju je brže-bolje napustio 9. marta 2021. Tog dana je Agenciji za privredne registre podnet zahtev za brisanje sa funkcije direktora, verovatno u nameri da prikriju i taj trag nakon privođenja Kokeze 28. februara“, navodi se u saopštenju.

SSP dodaje da Kokezu i Kvrgića povezuje i „neobična“ prodaja fabrike nameštaja Eurosalon. U saopštenju se navodi da je Kokezina firma prvo, 2014. godine, kupila tu firmu od Kvrgića po ceni od 191.000 evra, da bi mu je dve godine kasnije prodala za „pet puta veću cenu“ od 915.000 evra.

„Kvrgić je bio vlasnik Prointera do početka 2020, kada firma menja naziv u Proret. Vlasnik ove ‘nove’ firme, ali pod istim matičnim brojem, postaje Ljubiša Stanić, koji je bio direktor Eurosalon fabrike i firme Alti, u koji je Kokezin Kvrgić takođe ušao u vlasništvo preko kompanije Prointer“, saopštio je SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari