SSP Kragujevac: Stranačkim obeležjima nije mesto u školi 1Foto: SSP Kragujevac

Prošlog vikenda u kragujevačkoj Mesnoj zajednici Vinogradi organizovana je akcija uređenja i ograđivanja dvorišta Osnovne škole „Sveti Sava”, kojoj su se prikdružili i Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca i ovdašnji aktivisti SNS-a.

„Meštani su iskoristili toplo vreme, prijatnu temperaturu i povoljnu epidemiološku situaciju i postavili zaštitnu ogradu, sa ciljem da bezbednost dece bude na prvom mestu”, napisano je u nedelju, 13. juna na Fejsbuk stranici Srpske napredne stranke u Kragujevcu.

Tim povodom danas (utorak, 15. jun) oglasio se saopštenjem kragujevački odbor Stranke slobode i pravde, po kome je ovakav potez samo jedan u nizu u predizbornoj kampanji SNS-a koja je uveliko u toku.

Prema njihovom mišljenju, građani Kragujevca su revoltirani načinom na koji SNS vodi grad, od toga da se ne čiste divlje deponije i ne asfaltiraju ulice, pa do obećanja kapitalnih projekata od kojih nijedan nije reallizovan: obilaznica oko grada, puta ka Batočini, zgrade FILUM, Centra za matične ćelije, Kneževog arsenala koji je „ostavljen zubu vremena”.

„Gradska vlast, umesto da se bavi rešenjem ovih suštinskih problema, bavi se populizmom. Gradonačelnik i direktorka jedne kragujevačke škole ograđuju školsko dvorište pod obeležjima Srpske napredne stranke! Pozdravila bih volju gradonačelnika da se uključi aktivno u rešavanje problema lokalne zajednice da je to činio kao građanin, ali ovakav aktivizam u jednoj obrazovnoj ustanovi je ne samo degutantan, nego i moralno, pa i pravno nedopustiv. Politici, osim u obrazovnom kontekstu, nije mesto u školama“ stoji u saopštenju koje potpisuje Milena Stanković, potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac.

Ona se pita čime se onda bavi gradski resor za vanprivredne delatnosti u čijoj nadležnosti je i obrazovanje, ako aktivisti stranke predvođeni gradonačelnikom rešavaju probleme o kojima računa treba da vodi grad.

Stanković smatra da je ovo zloupotreba i pokušaj da se iskoristiti autoritet osnovne škole kao institucije koja predstavlja temelj jednog društva u svrhu dobijanja političkih poena, što je, po njoj, nedopustivo.

„Fotografisanje direktorke i gradonačelnika sa zastavom stranke ispred sebe u dvorištu osnovne škole je sramno” izričita je ona, dodajući u zaključku da je, „srećom, građanima jasno sa kim imaju posla” i da su „ovo potezi očajnika koji pribegavaju populizmu kako bi spasili ono što se spasti da, jer je očigledno da je kraj njihove vladavine blizu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari