SSP Kragujevac: Više probijenih rokova za rekonstrukciju vrtića, 130 dece u drugim vrtićima 1Foto: Milovan Milenković (arhiva)

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde iz Kragujevca zatražio je danas od gradske vlasti odgovor na pitanje kada će vrtić „Bambi“ ponovo da proradi i primi decu pošto je, kako navode, probijeno nekoliko rokova za završetak rekonstrucije prostorija tog vrtića.

„Rok za završetak radova na rekonstrukciji ovog vrtića bio je 16. februar ove godine. Nakon toga je dato obećanje da će svi radovi biti završeni do aprila, a pošto ni obećanje nije ispunjeno novi rok je bio septembar. Ni u septembru deca se nisu vratila u svoj omiljeni vrtić. Danas je 5. decembar, još uvek ovaj objekat nije stavljen u funkciju, odnosno još uvek teku radovi“, kazao je novinarima ispred tog vrtića tog odobra Dalibor Jekić.

Ta stranka je ocenila da je to još jedan od pokazatelja „kako gradska vlast radi“, kao i da je „neozbiljna i neodgovorna“ da bilo koji objekat završi u predviđenim rokovima.

Naveli su da su deca koja su išla u taj vrtić danas „podstanari“ u drugim vrtićima, a deca predškolskog uzrasta su smeštena u sali Osnovne škole „Svetozar Marković“.

Roditelji i rukovodstvo PU „Nada Naumović“ su se više puta obraćali Ministarstvu privrede, preko kojeg se realizuje rekonstrukcija vrtića, kao i gradu Kragujevcu, ali bez odgovora.

Stranka slobode i pravde upitala je ko je o odgovoran što objekat ni u decembru nije u funkciji, zbog čega nije završen u rokovima po tenderu i da li će izvođač radova snositi odgovornost.

„Kada će se deca vratiti u vrtić i da li je interes izvođača radova ‘viši’ od 130 mališana ove ustanove“, upitali su gradsku vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari