SSP pita Miloša Vučevića gde je potrošeno 60 miliona evra 1Miloš Vučević Foto: FoNet/Božana Pavlica

Stranka slobode i pravde (SSP) Novi Sad upitala je danas gradonačelnika Miloša Vučevića gde je potrošeno 60 miliona evra, namenjenih za manifestaciju „Novi Sad – evropska prestonica kulture“, koja je zbog pandemije kovida-19 pomerena za iduću godinu.

„Pod izgovorom realizacije projekta ‘Novi Sad – evropska prestonica kulture’, ovih dana Vlada Ane Brnabić je na brzinu izvukla još 247,8 miliona dinara, ili oko dva miliona evra, da ‘pokrije rupe’ njenog partijskog potpredsednika i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, iako niko ne zna na šta je uopšte do sad potrošio astronomskih 60 miliona evra“, navodi se u saopštenju.

Podsetili su da su Evropska komisija i Evropski parlament 2016. godine Novi Sad proglasili „Evropskom prestonicom kulture 2021“ a da je iste godine Skupština grada donela je odluku da se iz budžeta obezbedi 60 miliona evra za kapitalna ulaganja i operativne troškove.

SSP dodaje da je tada Fondacija „Novi Sad 2021“, zadužena za organizaciju, saopštila da gradjane taj dogadjaj neće više koštati ni dinara i da neće tražiti dodatna sredstva.

„Niko ne zna na šta je SNS režim već spiskao 60 miliona evra, pa je brže-bolje prelio još dodatna dva miliona evra“, tvrdi novosadski SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari