SSP traži od evroparalmentaraca da što pre aktiviraju dijalog vlasti i opozicije 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) apelovala je na predstavnike Evropskog parlamenta (EP) da što pre aktiviraju dijalog vlasti i opozicije, ocenivši da usvajanje zaključaka i njihovo sprovođenje treba da ostavi dovoljno vremena i kredibiliteta opoziciji da prihvati izlazak na naredne izbore.

„Nema više vremena. U trenutku kada vlast radi sve da podrije napore Evropskog parlamenta i relativizuje dijalog jedini gubitnici su građani Srbije i Evropska unija“, ocenio je SSP i dodala da je politička kriza u Srbiji „sve dublja i radikalnija“.

Prema navodima SSP-a, poslednja izjava izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika da će finalna faza dijaloga vlasti i opozicije biti održana na leto ili početkom jeseni, već sada dovodi u pitanje smisao tog procesa, ako neće ostati ni minimum vremena za sprovođenje zahteva opozicije.

Po oceni te stranke stanje u Srbiji je alarmantno, pravna država ne postoji, „vladavina prava je imaginarijum, a pravosuđe zarobljeno u političkim rukama predstavnika vlasti koji biraju tužilačke i sudijske nosioce vlasti koja je na taj način sve, samo ne nezavisna“.

„Politička kriza podelila je društvo kao u najgorim danima ’90-tih, sve agresivniji antievropski zaokret režima u spoljnoj politici i autokratsko upravljanje na unutrašnjem planu, represija, progon i pritisci na slobodne medije i opozicione političare na ivici je odmazdi i fizičkih obračuna“, doddao je SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari