Stefanović (SSP): Režim nastavlja da deli Srbiju na najgori mogući način 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Stranka slobode i pravde (SSP) spremna je da učestvuje na izborima samo ako budu slobodni i demokratski a ono što režim Aleksandra Vučića sada radi nema veze sa slobodom i demokratijom, izjavio je danas zamenik predsednika SSP Borko Stefanović.

On je optužio vlast da „nastavlja da deli Srbiju na najgori mogući način, svađajući komšiju sa komšijom, rodbinu sa rodbinom“.

„U istom danu kada Vučić i SNS pozivaju na jedinstvo ove zemlje i govore kako su napravili strašno velike ustupke opoziciji koja je pristala da priča samo s njima o izbornim uslovima a ne s predstavnicima EP, nastavljen je progon Dragana Đilasa, Marinike Tepić i nezavisnih novinara u Srbiji“, naveo je Stefanović tokom posete Šapcu.

Najavio je da će SSP i „cela“ opozicija „dobro proceniti“ šta ih čeka ovih dana kad stigne papir iz Evropskog parlamenta sa predlozima za unapređenje izbornih uslova.

„Znamo sigurno da izbori nisu ono što SNS sada radi, zato što ljude progone i otpuštaju“, kazao je zamenik predsednika SSP.

Stefanović je ocenio da Šabac vode „podeljeni i nesposobni naprednjaci“ i da su građani „ucenjeni od jedne korumpirane ekipe“ koja će, po njegovim rečima, taj grad gurnuti „u potpunu propast“.

„Njihovi, kako oni kažu, ustupci opoziciji se ogledaju u tome što otpuštaju ljude u predškolskoj ustanovi da bi primili svoje partijske kadrove. To rade u celoj gradskoj upravi Šapca, zato je naša dužnost da ih zaustavimo na prvim pravim slobodnim izborima, da ih pošaljemo na đubrište istorije gde im je mesto“, kazao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari