Stevanović: PSG nam je bliska organizacija 1

Deo građanskog bloka opozicionih pokreta koje oko sebe okuplja Pokret slobodnih građana moglo bi uskoro da postane udruženje „Pokret centra“ koje su registrovali bivši poslanici i članovi „Dosta je bilo“, okupljeni u poslaničkom klubu Slobodni poslanici.

S obzirom na to da je Tatjana Macura, jedna od zakonskih zastupnika ovog udruženja, učestvovala na tribini koju je u Nišu u sredu uveče organizovao PSG, pitali smo Aleksandra Stevanovića, iz Pokreta centra, da li to znači da bi njihovi poslanici mogli da se priključe PSG. Stevanović odgovara da će njihova politička organizacija prerasti u stranku krajem leta.

– Otvoreni smo za saradnju sa svima koji su i na rečima i na delu za Srbiju na Zapadu, tržišnu privredu pod vladavinom prava, ljudska prava i slobode i Srbiju zemlju preduzetništva i inovacija – kaže on. A na pitanje da li je PSG u tom kontekstu prihvatljiv za saradnju i udruživanje, on odgovara: „Pokret centra radi i na programskom objedinjavanju i na jačanju svoje organizacije jer udruživanje ima smisla samo kada se udružuju relevantni, prepoznatljivi i sa jasnim pogledom na ključne izazove Srbije i rešenja kako da te izazove pretvorimo u šanse. PSG nam je bliska organizacija.“

Saša Janković, predsednik PSG, nedavno je u svom autorskom tekstu za Danas naveo da Pokret radi na dogovoru političkih organizacija sličnih stavova, od liberalnih do socijaldemokratskih, i da bi taj blok bio spreman na saradnju i sa opozicijom drugačijih vizija kako bi smenili aktuelnu vlast. Prema najavama, Pokret će do kraja septembra izaći sa političkom platformom.

Kako iz PSG ne žele da otkrivaju s kim se razgovara jer razgovori nisu završeni, nezvanično se među predstavnicima opozicije može čuti da se i te kako razgovara sa Borisom Tadićem, predsednikom SDS, o čemu već pišu mediji i nema jasnog demantija ni s jedne strane, ali i sa novim predsednikom DJB Branislavom Mihajlovićem.

Kako sada stvari stoje, PSG na svojim redovnim protestima ispred zgrade Predsedništva nastupa sa Čuvarima Starog grada, Tolerancijom Srbije i Zelenom ekološkom partijom, što može da ukazuje na buduće savezništvo i eventualni zajednički izlazak na izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari