Stranka Makedonaca Srbije traži izvinjenje Vlade zbog izjave Vulina 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Stranke Makedonaca Srbije Goran Ilijevski zatražio je danas da se premijerka Srbije Ana Brnabić izjasni i izvini zbog izjave ministra odbrane Aleksandra Vulina o predsedniku Severne Makedonije Stevi Pendarovskom.

U saopštenju, Ilijevski je Vulinu poručio da nije dostojan ni kompetentan da komentariše makedonski jezik, i upitao ga da li je njegova izjava stav srpske vlade.

Lider Stranke Makedonaca Srbije ocenio je da bi Vlada Srbije trebalo da se ogradi Vulinovih ličnih stavova, budući da Vulin ne napada prvi put neargumentovano Severnu Makedoniju i time narušava dobrosusedske odnose.

„Posle svih uvreda od člana srpske vlade, nemojte da očekujete ijedan glas od Makedonaca u Srbiji, na predstojećim izborima, jer svojom arogantnom i nacionalističkom politikom to ne zaslužujete“, poručio je Ilijevski u saopštenju premijerki i ministru odbrane Srbije.

Vulin je ranije danas kazao da predsednika Severne Makedonije Steva Pendarovskog u njegovoj zemlji „malo ko pita za bilo šta, a još manje šta misli o pitanjima u susdenim državama“, komentarišući protivljenje Pendarovskog ideji razmene teritorija Srbije i Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari