Sud odbio zahtev Ratka Mladića za produženje roka za žalbu 1Foto: EPA/ Toussaint Kluiters / Pool

Sud u Hagu odbio je zahtev za produženje roka za predavanje žalbe na presudu u postupku protiv bivšeg generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, saopšteno je iz Mehanizma za međunarodne krivične sudove.

U saopštenju se navodi da je odlukom suda 21. decembra 2017. godine odobreno produžavanje roka za podnošenje žalbi na presudu Mladiću, prenosi Srna.

Iz MMKS navode da je Mladićev zahtev za produženje roka za 30 do 90 dana, koji je predat 23. februara, baziran na nedovoljno adekvatnim osnovama i na „zahtevu bez presedana“ kada je reč o Mladićevom „kritičnom zdravstvenom stanju“.

Prema Pravilu 154 iz Pravilnika Tribunala, rok za podnošenje žalbi može biti produžen samo u slučaju da je predstavljen dobar razlog za produžavanje, a da u Mladićevom zahtevu za produženje roka takav razlog nije predstavljen.

Bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, generala Mladića (75), Haški tribunal je osudio na doživotni zatvor proglasivši ga krivim za genocid u Srebrenici; progon Muslimana i Hrvata širom BiH; terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, 1992-95.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari