Šumarac: Tražimo Rebićevu ostavku zbog prekomerne policijske sile 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predstavnik frakcije Demokratske stranke (DS) Dragoslav Šumarac izjavio je da je policija sinoć ponovo primenila prekomernu silu i zahtevao ostavku direktora policije.

„Demokratska stranka traži reakciju tužilaštva, procesuiranje svih odgovornih i ostavku direktora policije Vladimira Rebića koji je na sraman način relativizovao očigledno prekoračenje ovlašćenja policije i prekomernu upotrebu sile kojoj je svedočila cela Srbija“, naveo je danas Šumarac, koji je i potpredsednik DS.

On je dodao da je posle druge noći protesta u Srbiji postalo jasno da su ekstremne desničarske grupe koje se finansiraju od domaćih i stranih obaveštajnih službi, uzurpirale proteste i da pokušavaju da zloupotrebe opravdan bes građana zbog laži kriznog štaba i neodgovornog i bahatog ponašanja vlasti.

„Ogromna većina građana želi mirne proteste, s pravom je ogorčena na režim i ne zaslužuje da sumnjive desničarske grupe, uz pomoć ubačenih provokatora, taj bes i očaj građana pretvaraju u lažne proteste oko Kosova i huligansko divljanje“, rekao je Šumarac.

On je dodao i da se u trenutku kada ljudi umiru od virusa COVID 19 ne sme dozvoliti da životi budu dodatno ugroženi policijskom brutalnošću i nasiljem, i pozvao sve građane da poštuju propisane mere zaštite i protestuju mirno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari