Svi u borbu za državu bez nasilja 1

Savez Antifašista Vojvodine pozvao je sve građane, svoje članove, kao i ljude dobre volje i sve one koji su zabrinuti za sudbinu Srbije i Vojvodine, da se pridruže građanskim protestima.

U proglasu, koji je potpisao predsednik SAV profesor dr Duško Radosavljević, navodi se da Antifašisti Vojvodine ne pozivaju na podršku određenoj partijskoj opciji.

Mi pozivamo na podršku protestima koji traže ispunjenje uslova u borbi za zdravo, bogato i demokratsko društvo. Pridružite se borbi za državu bez nasilja, društvo bez mržnje, ulice bez straha za našu decu. Želimo da živimo u društvu u kom čovek može imati kičmu bez strahovanja za radno mesto, u kom novinar radi po pravilima profesije, ne po diktatu moćnika, u kom pretnja i ucena nemaju nikakvu snagu spram našeg slobodnog glasa! Hoćemo da živimo u normalnoj i uređenoj zemlji“, navodi se u proglasu SAV.

Mi nećemo odustati od ove borbe, ovde živimo i želimo da i ostanemo. Želimo da ovde ostane i mladost, lepa, obrazovana, razigrana, ona koja planira bolji život za sebe, koja osigurava budućnost svima nama. Znamo da to nije lako. Tražimo više društvene solidarnosti. Tražimo lično odricanje i lični primer. Jer, kaže Edmund Berk, „sve što je potrebno za trijumf zla jeste da dobri ljudi ne učine ništa. Bez učešća svih nas ovo društvo neće postati bolje. Nema demokratije bez građana, nema prava bez ličnog aktivizma, nema slobode bez hrabrosti, a nema ni ponosa. Niko nam ih neće dati, sami ih moramo osvojiti!“, zaključuje se u proglasu Saveza Antifašista Vojvodine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari