SZS: Brnabić nedostojna svoje funkcije 1Logo: Savez za Srbiju

Izjednačavanjem učestvovanja Vuka Jeremića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sa boravkom Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija u Njujorku, Ana Brnabić je još jednom pomerila standarde političkog licemerja, nanoseći štetu ugledu funkcije koju obavlja i zemlje koju predstavlja, saopštio je danas Savez za Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju, jedini lider opozicije koji prisustvuje 73. zasedanju GS UN je Vuk Jeremić kao bivši predsednik Generalne skupštine UN, a ne kao predstavnik srpske opozicije.

Upravo zbog obavljanja te funkcije, Jeremić ima doživotnu pozivnicu za glavna zasedanja Generalne skupštine UN i boravi tamo kao nekadašnji visoki međunarodni zvaničnik, a ne kao predstavnik srpske opozicije. Vuk Jeremić je tu funkciju, prema svim ocenama, obavljao časno i sa uspehom, ističe SZS.

Zato Jeremić, koji je uzgred bio i drugoplasirani u trci za Generalnog sekretara UN i to uprkos opstrukciji od sopstvene vlade, ne mora nikoga da tajno juri po hodnicima, kao što maliciozno i nedostojno insinuira premijerka, ukazuje Savez za Srbiju.

U saopštenju se ističe da je „upravo je njen boravak u sedištu UN bio potpuni fijasko, jer premijerka bez uticaja u vlastitoj državi očigledno nikom ne može biti relevantan sagovornik“.

Savez za Srbiju ocenjuje da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovo dokazuje da nije dostojna funkcije koju obavlja i da je svoju ulogu svela na banalno podilaženje liku i delu Aleksandra Vučića.

Umesto da boravak u Njujorku na Generalnoj skupštini UN iskoristi da obavi što veći broj sastanaka sa najvažnijim svetskim zvaničnicima u interesu Srbije i njenih građana, ona svoju energiju troši na blaćenje i klevetanje opozicije, izigravajući jeftinog portparola SNS, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari