SZS i SNS jedni druge optužuju za lažna "uputstva" za dobijanje 100 evra 1Foto: petto123 / Pixabay

Građane Niša ovih dana telefonski uznemiravaju nepoznate osobe, koje im postavljaju pitanja da li hoće da uzmu državnu pomoć od 100 evra i obaveštavaju ih da će novac dobiti ukoliko se učlane u Srpsku naprednu stranku.

Savez za Srbiju za ovakvu “akciju” optužuje SNS, koja to negira i naziva je „podmetanjem“.

U saopštenju Narodne stranke, poslatog sa mejla Saveza za Srbiju u Nišu, navodi se da su im se građani žalili da su ih telefonski „pozivari“ pitali „da li bi se učlanili u SNS i time dobili 100 evra pomoći od države“, a potom „objasnili“ da „na 100 evra imaju pravo samo ukoliko su članovi SNS-a“, da se “zahtev za uplatu podnosi uz stranačku pristupnicu”, a da će im stranka za zbog uplate “otvoriti nenamenski račun, ukoliko ga nemaju”. U saopštenju NS objavljen je i broj mobilnog telefona sa kojeg su pozivani neki od građana.

– Da li Srpska napredna stranka za građane Srbije smatra samo svoje članove? Ili možda nas koji to nismo vidi kao građane drugog reda? Ako je danas članstvo u SNS potrebno za isplatu 100 evra, za šta će biti potrebno sutra? Da li će sutra naša građanska prava važiti samo uz stranačku pristupnicu?- navodi se u saopštenju, uz zaključak da je naprednjački režim i u vreme borbe protiv korona virusa „nastavio izbornu kampanju u kojoj na najbestidniji način povećava postojeće podele među građanima Srbije“.

Poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović negira da iza uznemiravajućih poziva stoji ova stranka, uz podsećanje da je ona u Nišu, kao uostalom i u čitavoj Srbiji, „suspendovala svaku aktivnost dok traje vanredno stanje zbog pandemije korona virusa“.

– Radi se o podmetanju, koje pritom nije jedino. Provokacije prema SNS-u i njegovom članstvu ne prestaju, a naš jedini odgovor je rad i poštovanje mera Kriznog štaba Vlade Srbije – rekao je Milovanović za naš list.

On je dodao da se ovih dana na društvenim mrežama, i sa logom SNS, pojavio i poziv „članovima stranke, penzionerima i drugim građanima Srbije“, da od sinoć u 20,05 sati, prave buku puštanjem pesme „Marš na Drinu“, lupanjem u šerpe, a mogu i zviždanjem, kako bi na taj način „pružili podršku našem Aleksandru Vučiću i njegovoj borbi“. Poziv je završen rečenicom: „Pobedimo žute lopove i bukom“.

– SNS ne stoji ni iza tog poziva. Radi se o lažnom saopštenju čiji autori zloupotrebljavaju građansku akciju aplauza podrške zdravstvenim radnicima u 20 sati- navodi se u saopštenju niškog odbora SNS, uz zaključak da se sada „sve snage naše države i društva usmeravaju ka zaštititi života i zdravlja svih građana Srbije i borbi protiv korona virusa“.

„Mrtav“ telefon

Na broj telefona sa kojeg su pozivani neki od građana koji su se obratili Narodnoj stranci, a koji je ona objavila, danas pre podne se niko nije javljao. Korisnik ovog broja nije odgovorio ni na sms – poruku koju smo uputili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari