SZS o Šarčeviću: Vrhunac cinizma i sramotno vređanje profesora 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Izjava ministra prosvete Mladena Šarčevića u emisiji Dan uživo da mu podrška akademske zajednice građanskim protestima „ne smeta“ jer „tu nema ozbiljnih imena“, vrhunac je cinizma i sramotno vređanje profesora koji su iškolovali generacije naših građana, naveo je Savez za Srbiju u saopštenju.

„No, donekle je i očekivano, jer je Šarčević kadar onih koji se za diplome ne školuju, već ih kupuju, a mlade ljude sa zasluženim diplomama faktički šalju u izgnanstvo“, navodi Savez u saopštenju, prenosi N1.

Kako se dodaje u saopštenju, „posebno je bedan pokušaj omalovažavanja potpisnika podrške protestu jer su „pola od njih penzioneri“, čime je Šarčević profesorima zalepio etiketu „potrošna roba“, i poručio da ako su u penziji, onda su bezvredni“.

Time je, smatra Savez, potvrdio ono što jeste zvanična politika aktuelnog režima – da u ovakvoj Srbiji „nema mesta za obrazovane koji misle svojom glavom“.

„Sramotna izjava još jedna je opomena da svedočimo rehabilitaciji politike devedesetih. Kao što je odgovor Slobodana Miloševića na ondašnje studentske proteste bio da mu je „Univerzitet podjednako važan kao bilo koja zemljoradnička zadruga“, tako i njegov đak danas preko svojih portparola u ministarskim foteljama pokušava na isti način da obezvredi i profesore i studente. No, Milošević time nije uspeo da uguši proteste. Neće ni njegovi đaci“, navodi Savez za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari