SZS: Osuđujemo igranje životima na KiM zarad dnevnopolitičkih interesa 1Foto: FoNet Zoran Mrdja (Arhiva)

Izjava portparola KFOR-a, u kojoj navodi da je vlast u Srbiji bila upoznata sa planiranim akcijama ROSU na severu KiM, potvrdila je našu pretpostavku da se radi o zajedničkoj režiji Vučića i Haradinaja, saopštio je Savez za Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju, Savez za Srbiju smatra da je neodgovorno i nedopustivo da se predstavnici vlasti na ovaj način igraju životima Srba na KiM umesto da rade na rešavanju problema sa kojima se oni suočavaju u svakodnevnom životu.

„Umesto naknadnog guranja ljudi u rizik od sukoba i predstave sa podizanjem pune borbene gotovosti Vojske Srbije, vlast je morala reagovati političkim kanalima onog trenutka kada je dobila informaciju o planiranoj akciji ROSU kako bi se unapred sprečile scene koje smo juče mogli da vidimo“, ističe se u saopštenju SZS-a.

Očigledno, dodaju, je da je ovaj zajednički igrokaz Beograda i Prištine imao za cilj da prikrije činjenicu da Vučić u Narodnoj skupštini nije izvestio o dosadašnjim pregovorima koji su doživeli fijasko, niti je predstavio plan za njihov nastavak.

„Pozivamo predstavnike vlasti da prestanu da šire histeriju i strah radi sticanja dnevnopolitičkih poena i da počnu da se ponašaju odgovorno“, zaključuje SZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari