SZS: SNS zloupotrebljava rad volontera 1Foto: BETA/DRAGAN GOJIC/MO)

Savez za Srbiju (SzS) u Vojvodini je danas optužio vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da zloupotrebljava volontere i radnike javnih preduzeća za pakovanje paketa pomoći ugroženima, koje potom dele aktivisti vladajuće partije.

„Takvih primera ima širom Pokrajine, a najnoviji je iz Sombora, u mesnoj zajednici u Čonoplji, gde su aktivisti SNS-a pri podeli paketa domaćinstvima zloupotrebili svoj položaj u Kriznom štabu. Oni su za rad prvo koristili nestranačke volontere, koji su nedeljama nesebično pomagali pakujući pakete, a onda su ih pre podele zamenili stranačkim aktivistima u cilju političke kampanje i prikupljanja jeftinih političkih poena“, naveo je SZS u saopštenju.

Dodao je da je ista praksa promovisanja stranačkih funkcionera SNS-a i njima naklonjenih javnih ličnosti, uspostavljena i u Novom Sadu.

„Nakon što su ih novinari snimili i slikali, funkcioneri i javne ličnosti su odmah otišli, a volonteri su nastavili da rade“, piše u saopštenju.

Pozvali su SNS da „prekine sa ovakvim neodgovornim ponašanjem“, te da se, „umesto izborne kampanje i slikanja“, funkcioneri vladajuće stranke posvete zakonitom, nesmetanom i pravovremenom funkcionisanju institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari