SZS u Čačku izveo performans o političkoj buvljoj pijaci, SNS odgovorio da su loši glumci 1Čačak Foto: www.wikipedia.org / By Forgivenday

Savez za Srbiju (SZS) Čačka ogranizovao je danas performans ispred zgrade lokalne Skupštine, pre početka sednice, kako bi ukazali na „političku pijacu“ i afere aktuelne lokalne vlasti.

Oni su postavili velike panoe na trotaru ispred zgrade loklane Skupštine na kojima je je pisalo “ SNS buvlja pijaca“, „Kupujem / prodajem diplome“ , „Kupujem /prodajem obraz“.

Pored panoa bili su postavljene improvizovane tezge od kartonskih kutija na kojima je pisalo „Prodajem blanko rešenja ministra zdravlja“, „Kupujem / prodajem odbornike“, a na njima su bile izložene lažne diplome i magistrature.

Izložbu su pratile i fotografije na kojima su predstavljene „afere vladajuće Srpske napredne stranke (SNS)“.

Predstavnica Narodne stranke Violeta Marković izjavila je novinarima da su performansom želeli da prikažu “ političku buvlju pijacu“.

„Sve ono što se ovde prodaje je zaparavo falš roba, dakle prodaje se odbornički mandat za sitne, lične interese, prodaju se planovi generalnih detaljnih regulacija za interese krupnog kapitala, krši se zakon na svim nivoima“, rekla je Marković.

Ona je dodala da su zbog toga opozicioni odbornici u Čačaku napustili lokalnu Skupštinu, kao i odlučili da bojkotuju izbore.

Prema njenim rečima, SZS u Čačku je jedinstven u odluci da bojkotuje predstojeće izbore.

Šef odborničke grupe Dveri u Skupštini Čačka Aleksandar Tanasković rekao je da su performansom želeli da pozovu građane da bojkotuju predstojeće izbore.

„Četiri godine SNS obmanjuje građane, seku drveće, zagađuju reke i vazduh, uništili su fudbalski klub Borac. U protekle četiri godine iz Čačka je otišlo oko 10.000 ljudi. Zbog toga bi Čačani trebalo da razmisle da li ima razloga da glasaju na predstojećim izborima“, rekao je Tanasković.

Gradski odbor vladajuće SNS u Čačku ocenio je da su predstavnici SZS na ulici napravili „pokušaj performansa“, umesto da preko svojih odbornika, kojima su birači na prethodnim izborima ukazali poverenje da ih zastupaju u gradskoj Skupštini, doprinesu donošenju veoma važnih odluka za sve sugrađane.

„Umesto da uzmu učešće u radu Skupštine i iznesu konkretne predloge, oni su izabrali da kao loši glumci, u lošoj režiji, po lošem scenariju, odigraju još jednu tragediju. Za ovakvom vrstom glume nema nikakve potrebe, jer ih još jednom podsećamo da je grad Čačak osnovao Gradsko pozorište, koje će samo u toku ovog meseca odigrati tri svoje predstave“, navodi se u saopštenju SNS.

SNS je ocenila da nije bilo „tzv. trgovine odborničkim mandatima“ i da svi odbornici koji su napustili opozicione stranke „nisu se prodali, već su prepoznali ko stvarno radi i postiže rezultate, a ko glumi i vodi politiku bez ideja, bez rezultata i bez perspektive“.

„Priča o lažnim ili pravim diplomama, svoj epilog treba da dobije u nadležnim institucijama, koje su već pokazale da postupaju u okviru svojih nadležnosti“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS i dodaje da su danas na dnevnom redu sednice lokalne Skupštine važne teme.

Opozicioni odbornici bojkotuju sednice  Skupštine Čačka od sredine februara prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari