Tači podržava zahtev za ujedinjenje Mitrovice 1Hašim Tači Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas izrazio podršku zahtevu odbornika opštine Južna Mitrovica za ujedinjene dva dela grada u jednu opštinu.

On je na fejsbuku napisao da se danas sreo sa gradonačelnikom južne Mitrovice, Agimom Bahtirijem i napisao da su građani Mitrovice rekli svoju reč.

„ Sada su na redu da deluju institucije, Vlada, Skupština i predsedništvo“, napisao je Tači.

Predlog o ujedinjenju Mitrovice nije dobio podršku Ministarstva lokalne samouprave, posle čega je usledilo potpisivanje peticije koja je pre nekoliko dana predata predsedniku kosovskog parlamenta Kadri Veseljiu.

Bahtiri je rekao da je bio obavezan da se obrati parlamentu ovom peticijom, a nakon što su u četiri opštine u Severnoj Mitrovici gradonačelnici Srbi podneli ostavke.

Rekao je da je Veseljiju preneo da očekuje da će parlament razmatati peticiju, te da je od predsednika parlamenta, kako je naveo, dobio potvrdni odgovor.

Veselji mu je, kazao je, obećao da će peticija odmah biti dostavljena parlamentarnom odboru i da će je ozbiljno razmotriti.

Veselji je izjavio da će, kako se navodi,“Mitrovica ostati zauvek Kosovo i da su građani Srbi građani Kosova“, preneli su kosovski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari