Foto: EPA-EFE STEPHANIE LECOCQ

Bivši komandant OVK, zone Lapa, Rustem Mustafa ispitivan je pred specijalnim tužiocem u ponedeljak i ustorak, ukupno 16 sati, a danas je počelo ispitavanje bivšeg komandanta za region Drenice Sami Ljuštakua. Tači je naveo da su upravo u regionu Drenice srpske snage masakrirale na stotine nevinih civila, a da se međunarodna pravda nijednom nije bavila tim zločinima.

On je nabrojao mesta u kojima se dogodio zločin kao što su sela Likošan i Ćirez, gde su 28. februara 1998. ubijena 24 nedužna civila i Prekaze, gde je početkom marta ubijeno 56 članova porodice Jašari. Naveo je masakar 23 člana porodice Deljiu, takođe, u Drenici, masakar 147 albanskih civila u Izbici 28. marta 1999, ubistvo 98 civila u selu Rezale aprila 1999. kao i ubistvo 54 civila u Novom Pokleku.

“Danas se u Hagu nepravedno ispituje jedan oslobodilac, dok srpski kriminalci nastavljaju da se slobodno šetaju po Srbiji i svetu. Nad našim oslobodiocima se, u ime međunarodne pravde, događa velika nepravda”, napisao je Tači na Fejsbuku.

Povezani tekstovi