Tepić: Zašto Vučić ćuti sedam dana o vezama sa dvojicom Palestinaca 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Aleksandar Vučić koji odgovara na sve tvitove, koji odgovara u ime ministara, policije, tužilaštva, sedam dana ne odgovara o svojim vezama sa dvojicom Palestinaca Mohamedom Dahlanom i Adhamom Aboom.

“Ovoga puta je izgleda bio zatečen, pa se zavukao u mišju rupu, pa je poturio funkcionerku SNS Mariju Obradović da odgovori na pitanja koja sam postavila pre sedam dana. Ona je umesto odgovora na sva ta pitanja navela da je to naučna fantastika”, rekla je na konferenciji za novinare Marinika Tepić, poslanica Stranke slobode i pravde, upitavši ponovo da li je fotografija Vučića sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem i Mohamedom Dahlanom naučna fantastika i da li je fotografija sa Madalalom fantastika.

Tepićeva je zapitala i da li je ugovor Dahlana sa državom Srbijom o zakupu vile na Dedinju na devet godina naučna fantastika.

“Dakle čovek sa interpolove poternice i jedan od najbližih saradnika Vučića živi uredno u vili od više stotina kvadrata na Dedinju. A jezive su informacije o Dahlanu poznate na planetarnom nivou, jer se ime tog čoveka vezuje za finansiranje džihadista u Jemenu, za smrt Jasera Arafata, za prikrivanje ubistva novinara Kiršogija u ambasadi Saudijske Arabije u Turskoj”, objasnila je Tepićeva.

Poslanica SSP navela je i da je zanimljivo da su Dahlan i Toni Bler u isto vreme postali saradnici Aleksandra Vučića i upitala da li konsultantske usluge Blera Vladi Srbiji plaćaju Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ona se osvrnula i na pogibiju dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji i ambasadora Olivera Potežice i upitala predsednika Vučića u šta su ti ljudi bili uvaljeni.

“Čemu su oni svedočili, kakve su pregovore morali tamo da vode da bi na kraju platili glavom. Zbog čijih interesa su stradali i zašto naše tužilaštvo nikada nije reagovalo i šta je rečeno porodicama tih ljudi. Valja pomenuti da je upravo Vučić, kao ministar odbrane te 2013. godine posredovao u ugovaranju trgovine oružjem Srbije sa Libijom, a da je u trgovini učestvovala „fantomska firma sa Kipra“ Slobodana Tešića, koji je bio na crnoj listi UN, a za sagovornika Vučić je imao jednog od vođe Alkaide Halida Bašarija“ , upitala je Tepićeva.

Ona je dodala da su posle toga ubijeni službenici ambasade Srbije u Libiji kao i ambasador Oliver Potežica.

Novinare je interesovalo na osnovu čega tvrdi da je Dahlan na poternici kada takve informacije nisu dostupne, Tepićeva je odgovorila da ima više vrsta poternica, a da su na pregled dostupne samo crvene poternice na kojoj nije Dahlan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari