Todorić pred tužiocem nakon što je prenoćio iza rešetaka 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Nakon što je noć proveo u zatvoru Remetinec bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas bi trebalo da bude ispitan u Državnom tužilaštvu Republike Hrvatske. Tužilaštvo će ga suočiti s optužbama zbog sumnje za izvlačenje više od milijardu kuna iz bivše kompanije.

Ivica Todorić će u tužilaštvu dobiti ponudu da iznese odbranu, prenosi portal Hrt.hr.

U aferi Agrokor od ukupno 15 osumnjičenih, istražni zatvor bio je odobren jedino za Todorića, čija se odbrana žalila na sudsku odluku o pritvoru, ali ta žalba nije ni razmatrana jer je on bio u bekstvu. Na slobodu bi, kako se saznaje, mogao da izađe nakon što tužilaštvo ispita jedinog preostalog svedoka, ako u međuvremenu ne zatraže njegov pritvor po nekoj drugoj osnovi.

Iz Državnog tužilaštva potvrdili su na upit RTL-a kako nisu odustali od ispitivanja ni jednog od svedoka u ovom slučaju te naglasili kako nije tačna tvrdnja sudije Ivana Turudića.

„Većina svedoka ili svi već su ispitani. Sad je to opet opcija Državnog tužilaštva hoće li ono staviti novi predlog za određivanje istražnog zatvora po novoj osnovi, ali pričekajmo nekoliko dana pa ćemo znati kakva će biti sudska odluka“, izjavio je predsednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u sinoćnjoj emisiji Otvoreno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari