Komunisti predali zahtev Skupštini Beograda, traže ulicu Si Đinpinga 1

Pažnju medija ovih dana je privukao zahtev komunista da jedna ulica u Beogradu ponese ime po predsedniku Kine, Si Đinpingu, i to za njegovog života.

– Predsednik Kine je omogućio da kineski lekari priteknu u pomoć svojim srpskim kolegama odmah po izbijanju epidemije u našoj zemlji, a takođe je zaslužan što je najveći broj vakcina kojima Srbija raspolaže upravo iz te zemlje. Na taj način je doprineo da Srbija bude jedna od najuspešnijih zemalja u svetu kada je reč o vakcinaciji. Stoga su Nova komunistička partija Jugoslavije i SKOJ odlučili da od nadležnih u Beogradu zvanično zatraže da Si Đinping dobije ulicu u našem glavnom gradu. Na predlog generalnog sekretara NKPJ Aleksandra Banjanca napravili smo veliki plakat na kome je pisalo „Ulica Si Đinpinga“, koji smo zajedno sa našim zahtevom simbolično predali nadležnima u Skupštini grada Beograda – objašnjava za Danas Aleksandar Đenić, prvi sekretar SKOJ-a.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući kineskoj medicinskoj pomoći ali i „nasleđenoj infrastrukturi iz doba socijalizma“, naš zdravstveni sistem odoleva udaru epidemije korona virusa i „defintivno pokazuje bolje rezultate nego onaj u bogatijim i razvijenijim zemljama od Srbije“.

Na pitanje da li Kina kroz medicinsku pomoć Srbiji može da nametne svoje ekonomske i političke interese Đenić odgovara odrično i tvrdi da „Peking ne sprovodi hegemonističku već miroljubivu politiku u međunarodnim odnosima“.

– NR Kina poštuje suverenitet i integritet drugih zemalja i ne nameće im svoje interese, kao što to rade neke zapadne zemlje. Činjenica je da vodeće zemlje Zapada uslovljavaju Srbiju neprihvatljivim zahtevima, što Kina ne čini. To je još jedan razlog zbog čega njen predsednik treba da ima svoju ulicu u Beogradu – zaključuje Đenić.

Ponos socijalističkog zdravstva

– Mi bismo bili najsrećniji da imamo mogućnost da se imunizujemo vakcinom koja je proizvedena u našem Torlaku, ali nažalost taj institut je nebrigom ovih kao i prethodnih buržoaskih vlasti u proteklih dvadesetak godina doveden u stanje da ne može da razvije vakcinu za borbu protiv korona virusa. U takvoj situaciji rukovodstvo SKOJ-a je odlučilo da se imunizuje vakcinom Sinofarma jer je Kina zemlja koja se najuspešnije izborila, od svih u svetu, sa ovom opakom epidemijom i sasvim je izvesno da je razvila pouzdanu vakcinu koja je tome doprinela. Zato smo pozvali sve naše članove i simpatizere da učine isto jer je vakcina Sinofarma kao ponos socijalističkog zdravstva veoma učinkovita – navodi Đenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari