Tužilaštvo će još jednom saslušati Radu Trajković u vezi sa ubistvom Ivanovića 1Ilustracija Foto: FoNet/ Dragan Antonić (arhiva)

Specijalno tužilaštvo Kosova je za Gazetu Express izjavilo je da će još jednom saslušati političkog predstavnika Srba sa Kosova Radu Trajković, povodom njene izjave da joj je ponuđen video snimak u kojem je snimljeno ubistvo političara Olivera Ivanovića, preneo je postal KoSSev.

Specijalno tužilaštvo je za Gazetu Express izjavilo je da su već pokrenuli istragu.

Specijalni tužilac Sulj Hodža (Sylë Hoxha), koji vodi slučaj nakon ubistva Ivanovića, kazao je u ponedeljak da je Trajković ranije saslušana kao svedokinja, ali da kosovskim istražiteljima nije rekla da su joj ponudili bilo kakav snimak ubistva Ivanovića.

„Da, nemamo tu izjavu gospođe Trajković. Ona je ranije saslušana kao svedokinja. Ono što je sada izjavila očigledno je da je novo. Ranije nam nije rekla ništa o ovakvom snimku. Ja ću se kao predmetni tužilac baviti time i vrlo pažljivo postupiti sa ovom izjavom. Ovu izjavu tretiraćemo s najvećom ozbiljnošću“, rekao je Sulj.

Hodža je izjavio da se ključni svedoci, koji su mogli da daju informacije o ovom slučaju, nalaze u Severnoj Mitrovici, a koji se, prema njegovim rečima, „plaše da daju informacije o tome“.

„Većina potencijalnih svedoka ovog slučaja nalazi se na severu. Oni oklevaju, uplašeni su i nerado sarađuju u ovom slučaju“, istakao on.

On je kazao da srpska strana ne sarađuje sa kosovskim vlastima na pružanju informacija o slučaju.

„Vlasti Srbije ne pomažu u ovom pitanju, uopšte ne doprinose otkrivanju ubistva Ivanovića“, rekao je Hodža.

Državno tužilaštvo nastavlja istragu pokrenutu pre godinu dana radi privođenja ubica Olivera Ivanovića, a pod lupom Specijalnog tužilaštva nalaze se još dvoje mladih osumnjičenih, koji se, prema rečima Hodže, „traže radi hapšenja“.

Navodi se da oboje žive u Severnoj Mitrovici i umešani su u organizovani kriminal.

Četiri osobe su uhapšene u vezi sa ubistvom srpskog političara, od kojih su dve oslobođene, a država je u međuvremenu izdala međunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića, koji se krije u Srbiji.

Bivši ministar i bivši poslanik u Skupštini Kosova Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari