Na protestu u Čačku 5. marta govore Sergej Trifunović i Boško Obradović 1Foto: Twitter

U Čačku će se sutra (petak) okupljenima obratiti glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, lider Dveri Boško Obradović, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić i predsednik Narodnog pokreta Srba sa Kosova „Otadžbina“ Slaviša Ristić.

Protest u Čačku, dvanaesti po redu, počeće u 18 časova kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u centru grada, a organizatori su saopštili da su pripremili i izložbu „iznenađenja“.

Obraćanje poznatog glumca Sergeja Trifunovića izaziva posebnu pažnju, zato što je on više nedelja bio odsutan iz Srbije, i da se preko društvenih mreža oglašavao iz skijališta u američkom gradu Aspenu. Trifunović je pre odlaska 7. marta objavio fotografiju na mreži Tviter na kojoj su i Boško Obradović i jedan od lidera SZS Dragan Đilas. U tom postu on najavljuje demonstracije u Brusu i Grockoj, tražeći smenu predsednika opštine iz SNS. U međuvremenu su te ostavke potvrđene. Tada je bila aktuelna i priča o raspredu govornika na protestima, odnosno na čiji poziv govore javne ličnosti, budući da je Trifunović objavio pa povukao, da je nepoželjni govornik u Kragujevcu.

Zanimljivo je i da je dvanaestom protestu u „1 od 5 miliona“ u Gornjem Milanovcu govorila i poznata glumica Mirjana Karanović. Na početku protesta u decembru, vođena je u javnosti velika polemika o tome zašto je Karanovića pozvana da govori na jednom od prvih okupljanja u Beogradu, pa je potom rečeno da se neće obratiti iz bezbednosnih razloga.

Organizatori iz Gornjeg Milanovca u međuvremenu su zvali Mirjanu Karanović da im se obrati, ali je, kako saznajemo, ona to odbila. Međutim, prošle sedmice se sama javila i rekla da prihvata da govori 29. marta zajedno sa Srbijankom Turajlić. Nakon govora, istog vikenda, Karanovićeva se pojavila kao gošća u emisiji na TV Pink, što je izazvalo novu burnu polemiku, i podelu na one koji podržavaju gostovanje u prorežimskim medijima, i na one koji su protiv toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari