Vlada Kosova nominovala je juče kandidate za ambasadore Kosova u deset zemalja u kojima će otvoriti predstavništva. Premijer Kosova Hašim Tači je na jučerašnjoj sednici Vlade saopštio imena deset ambasadora koji će voditi ambasade Kosova u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Austriji, Švajcarskoj, Belgiji, Albaniji i Turskoj.

Vlada Kosova nominovala je juče kandidate za ambasadore Kosova u deset zemalja u kojima će otvoriti predstavništva. Premijer Kosova Hašim Tači je na jučerašnjoj sednici Vlade saopštio imena deset ambasadora koji će voditi ambasade Kosova u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Austriji, Švajcarskoj, Belgiji, Albaniji i Turskoj. Za ambasadora u SAD je nominovan direktor Radio Kosova Avni Spahiju, u Londonu Muhamed Hamiti, u Parizu – Muhamedin Kulaši. U Briselu će ambasador biti Iljir Dugoli. Za ambasadora Kosova u Berlinu je nominovan Viljson Mirdita, u Rimu – Albert Prengaj, dok je Sabri Kičmari nominovan za ambasadora u Beču. Naim Maljaj je kandidat za ambasadora u Bernu, Gazmend Pulja u Tirani i Bekim Sejdiu u Ankari. Predlog kandidata će biti dostavljen predsedniku Kosova Fatmiru Sejdijuu koji bi, shodno Ustavu Kosova, trebalo da potpiše ukaz o njihovom imenovanju.
U ekonomiji manastira Gračanica, gde se nalaze štale, poljoprivredna mehanizacija i hrana za stoku, juče ujutru izbio je manji požar. Kako javlja KIM radio, izgorelo je seno, ali druge materijalne štete nije bilo. Vatrogasci su brzo ugasili požar.
Vašington – Kosovo i Južna Osetija su dva različita slučaja između kojih se ne može povlačiti paralela, izjavio je zamenik portparola američkog Stejt departmenta Robert Vud. „Ne vidim paralele. To su dva veoma različita slučaja“, rekao je Vud na brifingu za novinare, upitan da li se slučaj Južne Osetije može uporediti sa Kosovom, s obzirom na to da su SAD 17. februara podržale nezavisnost Kosova, a Rusija 26. avgusta nezavisnost Južne Osetije.
Tirana – Srpski hakeri blokirali su zvanične veb stranice najvažnijih državnih institucija u Albaniji – vlade, ministarstava i skupštine, javlja Makfaks. Upad su izvršili hakeri koji su se, prema pisanju albanskih medija, predstavili kao Ujedinjena jugoslovenska brigada. Hakeri su blokirali sto veb stranica, koje završavaju sa ap. ili gov.ap. Zvanična internet stranica albanske vlade teško se otvara, dok su ostale potpuno van upotrebe. Sličan upad u albanske veb stranice bio je pre nekoliko meseci, navodi Makfaks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari