Tirana

Rama: Hašim Tači i Kadri Veselji su taoci 2

Rama: Hašim Tači i Kadri Veselji su taoci

Albanski premijer Edi Rama rekao je danas u Tirani, posle sastanka sa kandidatom Demokratske partije Kosova (DPK) za premijera i vršiocem dužnosti predsednika te stranke Enverom Hodžajem, da su Hašim Tači i Kadri Veselji taoci, zajedno sa delom istorije Kosova, prenosi RTK.

Dunja Mijatović kritikovala reakciju albanskih vlasti na protestima 3

Dunja Mijatović kritikovala reakciju albanskih vlasti na protestima

Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović izjavila je danas da su albanske vlasti trebalo da budu uzdržane i da policija izbegne prekomernu upotrebu sile tokom nedavnih demonstracija koje su izbile zbog ubistva muškarca koji je prekršio policijski čas uveden zbog pandemije korona virusa.

Treći uzastopni dan nasilja na protestima u Albaniji 4

Treći uzastopni dan nasilja na protestima u Albaniji

Albanski demonstranti sukobili su se večeras treći dan uzastopno s policijom u Tirani na protestu zbog ubistva 25-godišnjaka koji je prekršio policijski čas uveden zbog pandemije korona virusa.

Ostavka albanskog ministra policije posle protesta 5

Ostavka albanskog ministra policije posle protesta

Albanski ministar unutrašnjih poslova Sander Lešaj podneo je danas ostavku nakon pritisak javnosti zbog ubistva dvedesetpetogodišnjeg mladića tokom policijskog časa, prenosi Rojters.

Albanci sve nezadovoljniji vlašću premijera Edija Rame 6

Albanci sve nezadovoljniji vlašću premijera Edija Rame

Demonstranti u Tirani su se u sredu uveče sukobili s policijom na protestu sazvanom zbog ubistva 25-godišnjaka Klodijana Raše prethodnog dana. Mladić je prekršio policijski čas uveden radi suzbijanja virusa korona.

U Tirani su me dočekali prijatelji 9

U Tirani su me dočekali prijatelji

Vladica Jovanović završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Trenutno živi i radi u Tirani, u Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih. Projekat se završava sledeće godine, ali još uvek nije odlučila da li će se vratiti u Srbiju posle toga.

Šesti sastanak vlada Kosova i Albanije početkom oktobra u Tirani 13

Šesti sastanak vlada Kosova i Albanije početkom oktobra u Tirani

Zajednički sastanak vlada Albanije i Kosova održaće se u Tirani, a ne u Skadru, kako je ranije najavljeno. U saopštenju albanske vlade, kako prenose prištinski mediji, najavljeno je da će se sastanak održati 2. oktobra u „Palati kongresa“.

PrvaPoslednja