Tirana

Albanija dobila vojno pojačanje od SAD 3

Albanija dobila vojno pojačanje od SAD

SAD su isporučile Albaniji 29 višenamenskih vojnih vozila „hamvi“ kako bi ojačale albansku vojsku uoči vežbe u jugoistočnoj Evropi, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Tirani.

Rama: Hašim Tači i Kadri Veselji su taoci 9

Rama: Hašim Tači i Kadri Veselji su taoci

Albanski premijer Edi Rama rekao je danas u Tirani, posle sastanka sa kandidatom Demokratske partije Kosova (DPK) za premijera i vršiocem dužnosti predsednika te stranke Enverom Hodžajem, da su Hašim Tači i Kadri Veselji taoci, zajedno sa delom istorije Kosova, prenosi RTK.

Dunja Mijatović kritikovala reakciju albanskih vlasti na protestima 10

Dunja Mijatović kritikovala reakciju albanskih vlasti na protestima

Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović izjavila je danas da su albanske vlasti trebalo da budu uzdržane i da policija izbegne prekomernu upotrebu sile tokom nedavnih demonstracija koje su izbile zbog ubistva muškarca koji je prekršio policijski čas uveden zbog pandemije korona virusa.

Treći uzastopni dan nasilja na protestima u Albaniji 11

Treći uzastopni dan nasilja na protestima u Albaniji

Albanski demonstranti sukobili su se večeras treći dan uzastopno s policijom u Tirani na protestu zbog ubistva 25-godišnjaka koji je prekršio policijski čas uveden zbog pandemije korona virusa.

Ostavka albanskog ministra policije posle protesta 12

Ostavka albanskog ministra policije posle protesta

Albanski ministar unutrašnjih poslova Sander Lešaj podneo je danas ostavku nakon pritisak javnosti zbog ubistva dvedesetpetogodišnjeg mladića tokom policijskog časa, prenosi Rojters.

Albanci sve nezadovoljniji vlašću premijera Edija Rame 13

Albanci sve nezadovoljniji vlašću premijera Edija Rame

Demonstranti u Tirani su se u sredu uveče sukobili s policijom na protestu sazvanom zbog ubistva 25-godišnjaka Klodijana Raše prethodnog dana. Mladić je prekršio policijski čas uveden radi suzbijanja virusa korona.

PrvaPoslednja