Tirana

Rama optužio Metu da krši ustav

Albanski Edi Rama optužio je danas šefa države Ilira Metu da krši Ustav Albanije odbijajući da imenuje novog ministra unutrašnjih poslova, javlja AP.

Rama zatvara kladionice

Sa Novom godinom će „umreti i kladionice i onlajn klađenje“, napisao je albanski premijer Edi Rama u tvitu i potvrdio svoju raniju najavu o zatvaranju kladionica.

Kuburović: Reforma Ustava retka prilika za ojačanje pravosudnog sistema

Ministarka pravde Nela Kuburović učestvovala je na Ministarskom forumu EU-Zapadni Balkan u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova, koji se održava 4. i 5. oktobra u Tirani, gde je ukazala na postignute rezultate i preduzete mere Srbije u cilju unapređenja vladavine prava.

Veselji poziva na jedinstvo Albanaca

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji pozvao je danas iz Tirane na jedinstvo svih političkih partija Albanaca u odbrani kosovske nezavisnosti i suverenosti i sprečavanja stvaranja Republike Srpske na toj teritoriji, javlja RTK na srpskom jeziku.

Er Albanija uspostavlja linije sa centrima u regionu

Albanska nacionalna aviokompanija Er Albanija uspostaviće linije sa centrima u regionu, a prvi let iz Tirane za Podgoricu biće obavljen poslednjeg dana avgusta, prenosi RTCG pozivajući se na najave albanskog premijera Edija Rame.

Nišani: Kritike Tirani zbog Kosova

Bivši predsednik Albanije Bujar Nišani pozvao je danas na odgovornost vladu u Tirani koja nije reagovala na zahtev Srbije vezan za severni deo Kosova, prenose prištinski mediji.

Ardian Hackaj: EU da podstakne razvoj Balkana

Kao poslednji veliki događaj pre samita Saveta EU koji se održava u junu, samit u Sofiji pružiće jedinstvenu priliku „zapadnobalkanskoj šestorki“ da ubedi EU i države članice EU u svoju posvećenost reformama.

Rama podržao kandidaturu Đukanovića

Predsednik Socijalističke partije i premijer Albanije, Edi Rama podržao je kandidaturu lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića na predsedničkim izborima, piše RTCG.

Prva Poslednja