Tirana

Umrla udovica Envera Hodže 1

Umrla udovica Envera Hodže

Udovica albanskog vođe Envera Hodže, Nedžmije, umrla je danas u stotoj godini, 35 godina posle smrti supruga koji je čvrstom rukom vladao Albanijom više od 40 godina, saznaje se iz njene porodice.

Kurti se zalaže za jačanje odnosa sa Albanijom 4

Kurti se zalaže za jačanje odnosa sa Albanijom

Novi premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas u Tirani da se zalaže za jačanje odnosa sa Albanijom i sprovođenje potpisanih bilateralnih sporazuma, ali se i dalje opire regionalnoj inicijativi „mini Šengen“.

Albanija predsedavajuća OEBS 5

Albanija predsedavajuća OEBS

Albanija je od danas u narednih godinu dana predsedavajuća Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Tirana, dan posle 11

Tirana, dan posle

Kako si? Hej, kako si? Samo da vidim kako si? Glasovne poruke, propušteni pozivi, poruke na Viberu, WhatsAppu, Messengeru, Instagramu, čovek da poludi, a sve satima nakon što sam dala izjave i obeležila na Facebooku da sam bezbedna.

Rama Kurtiju: Patriota u pidžami 13

Rama Kurtiju: Patriota u pidžami

Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas lideru Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju, koji se protivi inicijativi “mini Šengen”, da ne može postati patriota sedeći kod kuće u pidžami i ocenio da se Kosovo tim potezima izoluje u svojim granicama.

Albanija tvrdi da je otkrila iransku paravojnu mrežu 14

Albanija tvrdi da je otkrila iransku paravojnu mrežu

Albanska policija je danas saopštila da je otkrila iransku paravojnu mrežu koja je navodno planirala napade u Albaniji na proterane članove iranske grupe koja želi da zbaci vladu u Teheranu.

PrvaPoslednja