Foto: Nenad Popović/Tviter

Pozdravljena aplauzima i uz muziku trubača, Zaharova je istakla da je u vožnji od Beograda videla Srbiju kakvu nije upoznala do sada.

Kod Spomenika trubaču Zaharovu su dočekali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, domaćin Sabora, ministar bez portfelja Nenad Popović, predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić, predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

„Imala sam priliku da vidim Srbiju ne iz kinematografskog ugla, ne preko fotografija, već uživo. Drugo, mogu da osetim tu atmosferu i tu ujedinjenost“, rekla je Zaharova.

Ona je ocenila da je Sabor trubača manifestacija koja spaja kulture.

„Došli su ljudi iz svih delova sveta. Vidite kako je moguće da jedna mala manifestacija preraste u veliku i to je dobro“, prokomentarisala je Zaharova.

Dačić je rekao da je do sada u Guču doveo mnoge poznate ličnosti iz sveta.

„I moj nadraži gost je Marija i želim da se ovde lepo provede. Ja sam joj pričao da je u Srbiji megazvezda, možda nije ni verovala. Ovo je njen dan ovde, ja sam samo u pratnji“, rekao je Dačić.

Predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić uručila je Dačiću Povelju sabora i našalila se na njegov račun.

„Vi ste ovde vrlo popularan gost, ali dolaskom gospođe Marije Zaharove rejting vam je opao“, rekla je predsednica opštine Lučani.