Težak poraz SNS na izborima za članove Saveta MZ na četiri mesta u opštini Sečanj 1Foto Darius Kondan

Srpska napredna stranka, uprkos pritiscima, doživela je težak poraz na izborima za članove Saveta MZ u četiri mesta od ukupno deset u opštini Sečanj, među kojima su Boka i Sutjeska gde su sva mesta zauzeli kandidati opozicije.

U Boki je pobedu opozicije predvodio Nebojša Oberknežev. I u Sutjesci je pobeda ubedljiva, svih 11 mesta za članove Saveta mesne zajednice osvojili su kandidati grupe građana, predvođeni dosadašnjim predsednikom Mesne zajednice Draganom Žeželjom. Njemu su građani i ovaj put dali najviše glasova.

Kako se navodi u izbornom materijalu, opozicija je ubedljivu pobedu odnela uz duplo više glasova od svakog kandidata sa liste SNS. Učestvovalo je 23 kandidata, koji su se borili za 11 mesta u Savetu MZ.

Prema objevljenih izbornim listama, u Konaku su prošli kandidati opozicije i SNS, u Sečnju samo SNS, u Jaši Tomiću i opozicija i SNS, u Banatskoj Dubici više kandidata opozicije, u Šurjanu je mešovit sastav, u Jarkovcu kandidati SNS i opozicije, u Neuzini svi koji su bili na listi, u Krajišniku SNS a u Šurjanu mešovito.

Povodom izbora za Savete mesnih zajednica u Vojvodini Skupština slobodne Srbije upozorila je da je SNS proglasio pobedu u nekim vojvođanskim opštinama a da je pri tom upotrebljavao sva sredstva pritiska na građane da glasaju za njihove kandidate, uslovljavajući ih radnim mestima ili nudeći novac ili nešto drugo za glasove, delili listiće sa već unapred otkucanim imenima koja moraju da se zaokruže, navodi SSS.

Kako navode, očevici tvrde da su, recimo, u Sečnju primećeni i primeri „bugarskog voza“, ali i pored svega, mnogo građana nije glasalo za kandidate SNS-a već za predstavnike građanskih inicijativa, što govori da svemoć SNS-a polako bledi, čak i u manjim sredinama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari