Vasić: Tigar Tajers razmatra prekid rada naredne nedelje 1Foto: Gradski štab za vanredne situacije

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je da je danas razgovarao sa rukovodstvom Kompanije “Tigar Tajers“ u Pirotu koje je najavilo mogućnost prekida rada tokom naredne nedelje na 14 dana.

– Dvonedeljni prekid rada dvostruko značajan, jer će biti manje panike a sa ekonomskog stanovišta kompanija već gomila zalihe. Mislim da će do toga  doći. U  ovoj  fabrici za sada nije zabeleženo nijedno odsustvo zbog gripa, a kamo li zbog većih problema.Taj dvonedeljni prekid rada će ublažiti situaciju u Pirotu kad je reč o panici. Mislim da je situacija pod kontrolom. Kao što Srbija nije izolovana od Evrope i sveta, tako i Pirot nije izolovan od Srbije. Imamo rizične situacije u Dimitrovgradu u Nišu. Postoji potencijalna opasnost i u Pirotu i zato molim na mere opreza. Čini mi se da su mladi najneozbiljniji.Apeliujem na njih i njihove roditelje”, rekao je Vasić.

Prema njegovim rečima, i pored proglašenog vanrednog stanja u zemlji i poštovanja uvedenih mera, život u Pirotu odvija normalno. Vasić napominje da će u jednom od karantina koji će biti u Pirotu, prema rečima premijerke Vlade Ane Brnabić, biti smeštena samo lica koja ne budu poštovala meru samoizolacije. Gradonačelnik podseća i na mere i naredbe koje su usvojene tokom prve nedelje od kako je proglašeno vanredno stanje

“Podsećam da je obustavljen rad Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“, sportskih, ugostiteljskih i objekata za zabavu i igru, frizerskih i kozmetičkih salona.Apelujem na gradjane da poštuju uvedene mere za suzbijanje širenja virusa korona i pozivam  ih na solidarnost”, rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari