Veroljub Stevanović započeo predizbornu kampanju u Kragujevcu 1Foto: Pressek

Lider Zajedno za Šumadiju I bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović danas je, kako je saopštio na konferenciji za novinare, započeo kampanju za predstojeće lokalne (izvesno i parlamentarne) izbore.

Stevanović je najavio tesnu saradnju sa strankom Bolja Srbija, čiji je predsednik narodni poslanik I predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović.

Jovanović koji je upravo formirao odbor Bolje Srbije u Beogradu, potvrdio je Stevanovićevu najavu o „tesnoj i čvrstoj saradnji“dveju političkih organizacija.

– Cenim ljude koji su napravili rezultate dok su predvodili lokalne samouprave. U Boljoj Srbiji je veliki broj ljudi koji su prepoznatljivi u lokalnim sredinama. Želimo Srbiji da ponudimo uspešne modele sa ljudima koji znaju da vode te zajednice, rekao je danas Jovanović za portal Glas Šumadije i list Danas.

Na istoj izbornoj listi sa Zajedno za Šumadiju i Boljom Srbijom biće, saznaje naš list, je i Pokret „Niš – naš grad“, na čijem je čelu Branislav Jovanović, i koji u niškom parlamentu ima šestoro odbornika.

Inače, ZZŠ je kampanju juče započeo sa sloganom “ Ponovo svi na ovu stranu“. Veroljub Stevanović je istakao da su prethodne četiri i po godine (koliko je Radomir Nikolić ovde na vlasti – prim. Z. R.) bile sasvim dovoljne da građani Kragujevca vide gde se nalaze, gde se nalazi grad koji je u trenutku preotimanja vlasti 2014. godine bio na drugom mestu u Srbiji u svakom pogledu, dok je danas potpuno uništen neradom sadašnje vladajuće garniture..

Tokom kampanje ću, rekao je Stevanović, podsetiti građane na „rezultate iz prošlosti“, ukazati kakvo je trenutno stanje i kroz prezentaciju preko 100 projekata predočiti Kragujevčanima kakvu budućnost možemo zajedno da gradimo.

– U Kragujevcu je 2014. godine došlo do preuzimanja vlasti pod izgovorom da se Kragujevac nalazi u katastrofalnom stanju, a onda je sadašnja vlast uspela da, i pored velike finansijske pomoći Republike, upropasti sve. I pored naših poziva da se suočimo javno na tu temu, ostali smo bez odgovora sa njihove strane što samo dodatno potvrđuje da smo mi u pravu, a da su oni svojim neradom uništili grad u svakom pogledu. Trenutni dug grada je 100 miliona evra, mada su iz republičkog budžeta dobili 25 miliona evra i dodatno se zadužili još 28 miliona evra. Dug grada prema Energetici je 12 miliona evra, a ogroman je i dug prema Elektrodistribuciji, što još jednom potvrđuje naše tvrdnje da je stanje u gradu katastrofalno, kazao je Stevanović.

Napomenuo je i da da država nije ispunila obaveze prema Fijatu, odnosno da nije završila auto-put od Kragujevca do koridora 10, te da nije ni započela Severnu obilaznicu oko grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari