Veselji: DPK neće glasati za vladu prevaranata, zahtevamo izbore posle pandemije 1Foto: Beta/ Armenija Zajmi Bisevac

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji izjavio je danas da ta stranka neće glasati za Vladu koju formiraju Demokratski savez Kosova i druge stranke, a koju je nazvao vladom prevaranata i zatražio održavanje vanrednih izbora nakon pandemije.

„Ni jedan poslanik DPK neće glasati vladu prevaranata. DSK i Samoopredeljenje su odgovorni za situaciju koja je stvorena i oni treba da nadju rešenje. Mi zahtevamo da zemlja ide na demokratske izbore nakon pandemije“, rekao je Veselji tokom posete opštini General Janković.

Na sastanku kod predsednika Kosova 22. aprila Veselji je bio protiv održavanja izbora i za formiranje nove vlade, ali je i tada za sadašnje stanje optužio PS i DSK.

On i potpredsednik Skupštine Kosova Memlji Krasnići su nekoliko puta ponovili da neće glasati za vladu čiji deo nije njihova stranka, dok je Veselji ponovio stav koji je izrečen na dan 6. oktobra nakon okončanja izbora kada je rekao da će oni biti opozicija i da su jasno razaznali poruku glasača.

Demokratski savez Kosova (DSK) i Alijansa za budućnost Kosova (ABK) postigne su koalicioni sporazum za formiranje nove vlade Kosova, potvrdio je medijima predsednik ABK, Ramuš Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari