Veselji: Kurti deli Albance 1Foto: Beta/ Armenija Zajmi Bisevac

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti poziva na nacionalno jedinstvo, a istovremeno „deli Albance“, napisao je lider Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji i poručo da je Kurti otvorio granicu sa Srbijom, a zatvorio je sa Albanijom.

„Kurti je još jednom bio neuspešan sa Albanijom. Iako poziva na nacionalno jedinstvo, on deli Albance. Ova vlada, koja je otvorila granicu sa Srbijom, mora hitno da otvori granicu sa Albanijom, bez ikakvih prepreka, u korist građana obe zemlje. Ovo maltretiranje je neprihvatljivo“, poručio je lider DPK.

Kosovski predsednik Hašim Tači takođe je optužio Kurtija da zloupotrebljava Kosovsku policiju, naređujući joj da stavlja u karantin albanske državljane koji ulaze na Kosova.

Prema odluci Vlade Kosova, svi građani koji uđu na Kosovo i imaju urađen test na kovid-19, ne stariji od četiri dana, ne podležu procedurama samoizolacije, dok oni koji ne poseduju test moraju da se samoizoluju na period od sedam dana, prenosi Koha. Takva odluka je, kako se navodi, u početku izazvala haos i nesigurnost među putnicima iz Albanije, ali naredba koja je kasnije stigla iz Prištine omogućila je da se samoizolacija ne primenjuje na građane iz Albanije, podseća Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari