Veselji: Naš cilj je suvereno i nezavisno Kosovo 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i kopredsedavajući tima Prištine za dijalog Špend Ahmeti izjavili su danas da je uslov za postizanje finalnog sporazuma o normalizaciji odnosa priznanje nezavisnosti Kosova i članstvo u Ujedinjenim nacijama.

„Danas smo počeli sa redovnim sastancima i želimo da pokažemo transparentnost i odgovornost pred građanima Republike Kosovo.

Ovo je prvi sastanak posle sastanka državne delegacije sa posrednicima EU. Naša odluka je jasna, a to je suvereno i nezavisno Kosovo, to je priznanje od strane Srbije i učlanjenje u UN“, rekao je Veselji.

Ahmeti je dodao da su na sastanku utvrđene i usaglašene poruke koje Kosovo želi da pošalje u Brisel, preneo je RTK.

„Već imamo jasne više ciljeve. Tehničkog dijaloga nema više, mi smo informisali o stvaranju šest komisija za dijalog. U diskusiju će biti uključena i pitanja nestalih lica, raseljenih, pitanja kulturnog nasleđa, imovine, tranzicione pravde, ekonomska pitanja „, rekao je Ahmeti.

Sastanku, koji je inicirao predsednik kosovskog Parlamenta, prisustvovali su i premijer Kosova Ramuš Haradinaj, njegovi zamenici Enver Hodžaj i Fatmir Ljimaj, kao i predstavnici predsedništva Kosova.

Predstavnici DSK i Samoopredeljenja nisu prisustvovali sastanku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari