KOSOVO

Smenjen direktor Kosovske obaveštajne agencije 1

Smenjen direktor Kosovske obaveštajne agencije

Direktor Kosovske obaveštajne agencije Krešnik Gaši smenjen je u dogovoru vršiteljke dužnosti predsednice Kosova Vjose Osmani i premijera Avdulaha Hotija, saopštio je njen kabinet.

Hodžaj: Bajden i EU tražili od KS da u parlamentu glasa za Specijalni sud 2

Hodžaj: Bajden i EU tražili od KS da u parlamentu glasa za Specijalni sud

Vršilac dužnosti predsedavajućeg DPK, Enver Hodžaj, saopštio je da je novi predsednik SAD-a, a nekadašnji potpredsednik, Džo Bajden, neposredno pre osnivanja Specijalnog suda, poslao pismo najvišim kosovskim zvaničnicima kojim im je poručio da bi u parlamentu trebalo da se glasa za formiranje ovog suda.

Janjić: Odlazak Tačija u Hag znači vanredne izbore na Kosovu 3

Janjić: Odlazak Tačija u Hag znači vanredne izbore na Kosovu

Nakon ostavke Hašima Tačija na funkciju predsednika Kosova, zbog podizanja optužnice za ratne zločine od strane Specijalnog tužilaštva u Hagu, izvesno je da će na Kosovu biti vanrednih parlamentarnih izbora, kao i da će doći do odlaganja nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, procenio je danas predsednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić.

Šesti sastanak vlada Kosova i Albanije početkom oktobra u Tirani 5

Šesti sastanak vlada Kosova i Albanije početkom oktobra u Tirani

Zajednički sastanak vlada Albanije i Kosova održaće se u Tirani, a ne u Skadru, kako je ranije najavljeno. U saopštenju albanske vlade, kako prenose prištinski mediji, najavljeno je da će se sastanak održati 2. oktobra u „Palati kongresa“.

Zakon o zaštiti ratnih vrednosti OVK nije podržan 8

Zakon o zaštiti ratnih vrednosti OVK nije podržan

Poslanici u Skupštini Kosova nisu podržali Nacrt zakona o zaštiti vrednosti Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u prvom čitanju danas, pošto je za glasalo samo 35 poslanika, jedan je bio protiv.

Bol i protest Kosova zbog Epl mape 11

Bol i protest Kosova zbog Epl mape

Ministarka spoljnih poslova Kosova Meliza Haradinaj zamolila je kompaniju Epl (Apple) da ispravi granice države na Epl mapi. Naime, Kosovo se na Epl malpi nalazi u sastavu Srbije.

Zašto je sever Kosova mesecima bez signala televizije Mir 13

Zašto je sever Kosova mesecima bez signala televizije Mir

Od pre tri meseca gledaoci na severu Kosova ne mogu da prate TV „Mir“ iz Leposavića, s obzirom na to da je isključena iz kablovske distribucije. Trenutno ova TV svoj program emituje zahvaljujući prijateljskoj pomoći TV „Mitrovica” iz južnog dela Mitrovice, ali ne na celokupnoj teritoriji Kosova.

Prekinuta sednica Skupštine Kosova 14

Prekinuta sednica Skupštine Kosova

Sednica Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da se usvoji odluka o smanjenju broja parlamentarnih komisija sa 16 na 14 je prekinuta pošto nije obezbeđen forum da se o njoj glasa.

PrvaPoslednja