KOSOVO

Šesti sastanak vlada Kosova i Albanije početkom oktobra u Tirani 2

Šesti sastanak vlada Kosova i Albanije početkom oktobra u Tirani

Zajednički sastanak vlada Albanije i Kosova održaće se u Tirani, a ne u Skadru, kako je ranije najavljeno. U saopštenju albanske vlade, kako prenose prištinski mediji, najavljeno je da će se sastanak održati 2. oktobra u „Palati kongresa“.

Zakon o zaštiti ratnih vrednosti OVK nije podržan 5

Zakon o zaštiti ratnih vrednosti OVK nije podržan

Poslanici u Skupštini Kosova nisu podržali Nacrt zakona o zaštiti vrednosti Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u prvom čitanju danas, pošto je za glasalo samo 35 poslanika, jedan je bio protiv.

Bol i protest Kosova zbog Epl mape 8

Bol i protest Kosova zbog Epl mape

Ministarka spoljnih poslova Kosova Meliza Haradinaj zamolila je kompaniju Epl (Apple) da ispravi granice države na Epl mapi. Naime, Kosovo se na Epl malpi nalazi u sastavu Srbije.

Zašto je sever Kosova mesecima bez signala televizije Mir 10

Zašto je sever Kosova mesecima bez signala televizije Mir

Od pre tri meseca gledaoci na severu Kosova ne mogu da prate TV „Mir“ iz Leposavića, s obzirom na to da je isključena iz kablovske distribucije. Trenutno ova TV svoj program emituje zahvaljujući prijateljskoj pomoći TV „Mitrovica” iz južnog dela Mitrovice, ali ne na celokupnoj teritoriji Kosova.

Prekinuta sednica Skupštine Kosova 11

Prekinuta sednica Skupštine Kosova

Sednica Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da se usvoji odluka o smanjenju broja parlamentarnih komisija sa 16 na 14 je prekinuta pošto nije obezbeđen forum da se o njoj glasa.

Đurić: Beograd sprema  "ozbiljne mere" 15

Đurić: Beograd sprema „ozbiljne mere“

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će, ukoliko ne budu ukinute kosovske takse od 100 odsto na robu iz Srbije, Beograd uvesti „sveobuhvatne, teške i ozbiljne mere“ koje će pogoditi „separatiste“ sa Kosova.

PrvaPoslednja