KOSOVO

Đurić: Beograd sprema  "ozbiljne mere" 3

Đurić: Beograd sprema „ozbiljne mere“

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će, ukoliko ne budu ukinute kosovske takse od 100 odsto na robu iz Srbije, Beograd uvesti „sveobuhvatne, teške i ozbiljne mere“ koje će pogoditi „separatiste“ sa Kosova.

Fabrici: Moguć dogovor Beograda i Prištine 5

Fabrici: Moguć dogovor Beograda i Prištine

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je danas da misli da je dogovor izmedju Beograda i Prištine moguć i da status kvo nije rešenje za dve strane.

Iz Vlade Kosova u Vladu Srbije 6

Iz Vlade Kosova u Vladu Srbije

Donedavni ministar poljoprvirede u kosovskoj vladi Nenad Rikalo postavljen je za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede Vlade Srbije.

Veselji: Kosovo neće biti talac prošlosti 8

Veselji: Kosovo neće biti talac prošlosti

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji ocenio je danas da je Kosovo mala država koja će uvek biti zahvalana velikim prijateljima i poručio da Kosovo neće ostati talac prošlosti niti će dozvoliti da bude korišćeno kao talac, prenela je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Haradinaj: Kosovo nudi Srbiji svoje tržište, a zauzvrat traži priznanje 11

Haradinaj: Kosovo nudi Srbiji svoje tržište, a zauzvrat traži priznanje

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u sredu da Kosovo neće dati svoju teritoriju Srbiji, da neće dozvoliti formiranje Zajednice nalik Republici Srpskoj i istakao da Srbiji nudi povratak na kosovsko tržište, a da za uzvrat dobije priznanje, prnosi Radio Slobodna Evropa.

Kako izgleda provera "nepodobnih" kosovskih Srba na Merdaru 13

Kako izgleda provera „nepodobnih“ kosovskih Srba na Merdaru

Zadržavanje i ispitivanje pojedinih kosovskih srpskih političara na graničnom prelazu Merdare od strane srpskih organa ima za cilj zastrašivanje političkih neistomišljenika Srpske liste, i ne ide u korist srpskoj zajednici, ali ni Srbiji, kažu na Kosovu.

Hodžaj: Imamo još kreativnih ideja protiv Srbije 14

Hodžaj: Imamo još kreativnih ideja protiv Srbije

Kosovo će uvesti recipročne mere protiv Srbije ukoliko Srbija nastavi da narušava teritorijalni integritet Kosova i „nastavićemo da drugim kreativnim idejama koje imamo, a bili biste iznenađeni koje su to ideje“, rekao je kosovski zamenik premijera Enver Hodžaj i ocenio da „takse definitivno bole Srbiju“.

PrvaPoslednja