KOSOVO

Polovina mladih na Kosovu i Metohiji nezaposlena

Skoro 60 odsto mladih na Kosovu razmišlja o odlasku sa Kosova u naredne tri godine, rezultati su istraživanja javnog mnjenja koji je sproveo UNDP, prenosi Kosovo Sever portal.

Mustafa: Spasiti Albance Preševske doline

Nekadašnji predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, koji je i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) koja je u opoziciji u toj opštini, rekao je na Televiziji Klan Kosova da „Kosovo treba da spasi Albance Preševske doline od srpske kasapnice“.

Tači: Uskoro “opipljivi rezultati” istrage o ubistvu Ivanovića

Kosovski predsednik Hašim Tači najavio je da će prištinske vlasti u „bliskoj budućnosti izneti opipljive rezultate“ istrage ubistva Olivera Ivanovića, uz tvrdnju da će oni „izazvati glavobolju mnogima i na Kosovu i u Beogradu“, preneo je Tanjug.

Tači: Početak završne faze dijaloga

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu u nedelju označio početak završne faze dijaloga Kosova i Srbije.

KFOR pre tačno 19 godina stigao na Kosovo

Danas je 19 godina od ulaska snaga KFOR-a na Kosovo pošto je 9. juna 1999. godine u Kumanovu potpisan sporazum između snaga NATO-a i tada jugoslovenske vojske, piše portal KoSSev.

Tači: Za lobiranje oko 1,2 miliona dolara

Predsednik Kosova Hašim Tači angažovao je jednog od najuticajnijih lobista u Trampovom Vašingtonu, Brajana Balarda, i plaća ga 52.000 dolara mesečno, oko 1,2 miliona dolara koliko traje dvogodišnji ugovor, piše Politiko.

Američki ambasador za KiM: Uznemirujući napadi na Srbe

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izrazio je zabrinutost zbog uznemirujućeg broja incidenata prema pojedincima iz srpske zajednice na Kosovu, dodajući da su oni u potpunosti neprihvatljivi, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vučić za Mond: Ne želim da molim

Predsednik Srbiji Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija na putu evropskih integracija mora da uradi svoj deo posla i da on ne žele ni za šta da moli, dodavši da zna da treba poboljšati vladavinu prava i slobodu izražavanja.

Odlaže se primena pozivnog broja za Kosovo

Primena posebnog pozivnog broja za Kosovo +383 odložiće se do 31. oktobra, odlučilo je kosovsko Regulatorno telo za elektronske i poštanske komunikacije (RAEPK), prenosi Radio Slobodna Evropa na albanskom jeziku.

Prva Poslednja