KOSOVO

Veselji: Kosovo neće biti talac prošlosti

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji ocenio je danas da je Kosovo mala država koja će uvek biti zahvalana velikim prijateljima i poručio da Kosovo neće ostati talac prošlosti niti će dozvoliti da bude korišćeno kao talac, prenela je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Haradinaj: Kosovo nudi Srbiji svoje tržište, a zauzvrat traži priznanje

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u sredu da Kosovo neće dati svoju teritoriju Srbiji, da neće dozvoliti formiranje Zajednice nalik Republici Srpskoj i istakao da Srbiji nudi povratak na kosovsko tržište, a da za uzvrat dobije priznanje, prnosi Radio Slobodna Evropa.

Kako izgleda provera „nepodobnih“ kosovskih Srba na Merdaru

Zadržavanje i ispitivanje pojedinih kosovskih srpskih političara na graničnom prelazu Merdare od strane srpskih organa ima za cilj zastrašivanje političkih neistomišljenika Srpske liste, i ne ide u korist srpskoj zajednici, ali ni Srbiji, kažu na Kosovu.

Hodžaj: Imamo još kreativnih ideja protiv Srbije

Kosovo će uvesti recipročne mere protiv Srbije ukoliko Srbija nastavi da narušava teritorijalni integritet Kosova i „nastavićemo da drugim kreativnim idejama koje imamo, a bili biste iznenađeni koje su to ideje“, rekao je kosovski zamenik premijera Enver Hodžaj i ocenio da „takse definitivno bole Srbiju“.

Veselji: Naš cilj je suvereno i nezavisno Kosovo

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i kopredsedavajući tima Prištine za dijalog Špend Ahmeti izjavili su danas da je uslov za postizanje finalnog sporazuma o normalizaciji odnosa priznanje nezavisnosti Kosova i članstvo u Ujedinjenim nacijama.

Veselji zakazao sastanak povodom dijaloga sa Beogradom

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je za sredu sazvao sastanak najviših zvaničnika Kosova, predsednika, premijera i predstavnike Demokratskog saveza Kosova (DSK) i „Samoopredeljenja“, stranaka koje još uvek nisu deo pregovaračkog tima, radi koordinacije aktivnosti u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

PrvaPoslednja