Veselji: Opozicija neka protestuje zbog Vučićevih izjava 1Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je na konferencije za novinare nakon sednice Predsedništva skupštine govorio o izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom njegove posete Kosovu, prenosi RTK.

Veselji je rekao je da će Vučiću biti dozvoljen ulazak na Kosovo, ako dolazi kao predsednik prijateljske zemlje i da mu neće biti dozvoljene pro-miloševićevske izjave, za koje je rekao da su ciljem izgovorene na brani. .

„Plaćam cenu dok me napadaju u srpskim medijima zbog zločina koje je počinio Milošević, mi se suočavamo sa našim narodom“, rekao je Veselji.

„Neka dođe kao srpski predsednik, dozvolićemo mu posetu. Nijedna zemlja na svetu se ne demonstrira na brani. Tražio sam od naših evropskih partnera da objasne zašto upravo na brani, zašto nije otišao u Zubin Potok. Zbog toga opozicija treba da održi protest a ne za Hašima Tačija“, rekao je dalje Veselji.

Vučić je nedavno posetio Kosovo, ali mu nije bilo dozvoljeno da poseti selo Banje zbog protesta koji su organizovali meštani sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari