Vesić: Deset velikih tendera u vrednosti od 2,3 milijarde dinara 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će tokom narednih sedam dana biti raspisano deset velikih tendera u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, čija je vrednost 2,3 milijarde dinara.

Vesić je, gostujući na Studiju B, rekao da će biti raspisan tender za izgradnju magistralnog vodovoda Barajevo – Beljina – Arapovac, u vrednosti od oko 112 miliona dinara, i precizirao da se radi o devet kilometara vodovodne mreže.

„Zatim krećemo u izgradnju kanalizacije u naselju Kneževac – Kijevo, gde će biti utrošeno 38 miliona dinara za 500 metara kanalizacije, a ne bi trebalo zaboraviti ni izgradnju kanalizacije u naseljima Urovci i Krtinska u Obrenovcu, za šta smo izdvojili skoro milion evra“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, radiće se rekonstrukcija Nušićeve ulice, za šta je izdvojeno 59 miliona dinara, a u pitanju je deo ulice od Terazijskog tunela do Terazija, piše u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

„Krenućemo i u rekonstrukciju Sremske ulice, od prolaza ka Zelenom vencu do Knez Mihailove, u vrednosti od 90 miliona dinara.

Radićemo saobraćajnu vezu između naselja Stepa Stepanovića i Ulice vojvode Stepe, što će koštati oko 22 miliona dinara“, rekao je Vesić.

On je naveo da će biti izgrađena tri trga u opštini Surčin, u naseljima Jakovo, Boljevci i Dobanovci.

„Svako od ovih naselja imaće uređen trg sa fonatnom. Osim toga, predstoji nam i tender za izgradnju trolejbuske kontaktne mreže u funkciji terminusa u Dunavskoj ulici“, rekao je Vesić.

Kako je naveo, planirana je izgradnja kontaktne mreže Nemanjina – Gundulićev venac – Cvijićeva – Palata „Albanija“.

On je rekao da očekuje da će do juna biti izabrani izvođači radova za sve ove poslove kako bi na jesen radovi mogli da počnu i pozvao kompanije da se jave na tendere čiji će projekti znatno izmeniti izgled Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari