Vesić posetio sedište kompanije "Simens" i razgovarao o saradnji 1Foto: BeoInfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je danas u Beču sedište kompanije „Simens“ i razgovarao o saradnji te kompanije i grada Beograda, saopštila je gradska uprava.

Vesić je rekao da Srbija veoma ceni odluku „Simensa“ da proizvodi u Srbiji i da su se svi obradovali početku proizvodnje tramvaja u Kragujevcu, navodeći da će Beograd ove godine kupiti više od 200 novih autobusa.

„Tokom 2020. i 2021. planiramo da uložimo još 65 miliona evra u kupovinu novih vozila i to elektroautobusa, tramvaja i autobusa na gas, kao i dizel autobusa“, najavio je Vesić.

On je istakao da je „Simens“ ostala jedina kompanija u procesu javne nabavke za nabavku procesa upravljanja adaptibilnim sistemom saobraćaja koji podrazumeva modernizaciju i semaforizaciju oko 300 raskrsnica u Beogradu. 

„Ovaj sistem davaće prednost javnom prevozu, a pre svega tramvajima u saobraćaju. Ukoliko pregovarački postupak bude završen uspešno, do sredine godine biće potpisan višegodišnji ugovor, čija je vrednost oko 20 miliona evra“, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari