Goran Vesić povodom Ćutinih izjava o Generalštabu: Dobio sam ovlašćenje za potpisivanje memoranduma 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je danas da je na javnoj sednici Vlade Srbije dobio ovlašćenje za revitalizaciju lokacija bombardovanog Generalštaba u centru Beograda i da će „kada i ako bude potpisan memorandum ili neki drugi akt“, javnost biti obaveštena

Odgovor u vidu objave na društvenoj mreži Instagram Vesić je započeo sa „Današnju konferenciju za novinare Ćute Jovanovića opisao je Bora Đorđević u osmoj pesmi na albumu „Buvlja pijaca“ iz 1982. godine. Refren te pesme glasi: „Kako je lepo biti…“.“

Ovlašćenje Vlade koje sam dobio, koje je Jovanović objavio, nije nikakva tajna već je doneto na javnoj sednici. Kada i ako, na osnovu tog ovlašćenja, bude potpisan memorandum ili neki drugi akt o tome će Vlada da obavesti javnost, poručio je Vesić.

Vesić tvrdi da nema potrebe praviti senzaciju tamo gde je nema, podsećajući da su sve Vlade Srbije od 2000. godine pokušavale da revitalizuju prostor Generalštaba.

Da je to lako, verujem da bi to pre nas neka druga Vlada uradila, ali nije, pa je zapalo nama da rešimo i ovaj problem, kao što gradimo auto-puteve i brze pruge jer drugi nisu znali. Ponosno ćemo objaviti kada i ako budemo pronašli partnera za lokaciju starog SSNO, naglasio je Vesić.

Pretpostavljam, dodao je, da se svi slažemo da ruševine tamo ne treba da budu još 25 godina da bi Jovanović bio srećan.

Na kraju posta Vesić se osvrnuo i na repliku iz filma „Varljivo leto ’68“ i poručio Jovanoviću „Manje vina, manje vina…“

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka izjavio je danas da je Vesić, u ime Vlade Srbije, potpisao memorandum kojim se lokacija bombardovanog Generalštaba u centru Beograda poklanja američkim ofšor firmama „Kushner Realty“ i „Atlantic Incubation Partners“ LLC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari